Полтавці виступили проти міліційних злодіянь та вимагали відставки Захарченка

09 липня 2013, 17:14
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
262
Полтавці виступили проти міліційних злодіянь та вимагали відставки Захарченка

9 липня 2013 року Полтавська міська, районна та обласна організації ВО "Свобода", молодіжні організації "Сокіл" і "Студентська Свобода" на чолі з народними депутатами-свободівцями Олегом Сиротюком...

9 липня 2013 року Полтавська міська, районна та обласна організації ВО "Свобода", молодіжні організації "Сокіл" і "Студентська Свобода" на чолі з народними депутатами-свободівцями Юрієм Бубликом і Олегом Сиротюком, разом із громадою міста провели мітинг під будівлями облдержадміністрації та обласного управління міліції. Акція була спрямована на підтримку мешканців села Врадіївка. Серед вимог пікетувальників – відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та заклик зупинити свавілля чиновників і міліціянтів.

Полтавці зібралися біля Полтавської облдержадміністрації з плакатами "Врадіївка повстала – повстане Полтавщина!", "Геть міліційне свавілля!", "Свавільникам із влади не буде пощади!", "Зупиніть свавілля – припиніть війну!". Громада вимагала від чиновників припинити систематичне порушення громадянських прав, тиск на громаду Полтавщини, контролювати можновладців, а в разі виявлення фактів свавілля – притягувати до відповідальности та не лобіювати злочинні інтереси олігархічних структур.

"Я звертаюся до представників облдержадміністрації, представників правоохоронних органів із вимогами публічно засудити дії міліціянтів у Врадіївці. На весь полтавський край місцева міліція відома своїми злодіяннями – починаючи від хабарництва, зловживання службовим становищем і закінчуючи покриванням наркобізнесу. Цілком зрозуміло, що безліч фактів міліційного свавілля приховують ті ж таки правоохоронці. Люди постійно звертаються до народних депутатів із проханням допомогти в боротьбі із знахабнілими чиновниками. Полтавська влада має служити народу, дотримуватися букви закону, щоби не допустити подій, подібних до врадіївських", – наголосив у своєму виступі народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Учасники мітингу одностайно ухвалили резолюцію, яку було скеровано голові ОДА Олександрові Удовіченку. Після народного віча біля адміністрації громада рушила до управління МВС України в Полтавській області. Навіть під час мирної акції правоохоронці намагалися перешкодити активістам. Міліціянти перекрили вхід до управління, щоби громада не зайшла в середину. Націоналісти вимагали відставки Віталія Захарченка та притягнення до відповідальности керівників управлінь, котрі перешкоджали діяльності народних депутатів, зокрема начальника управління профілактики правопорушень Ігора Родича. Юрій Бублик та Олег Сиротюк пішли на зустріч із начальником Полтавського обласного УМВС Едуарда Федосова, аби повідомити йому вимоги народу "Головний міліціянт запевнив, що буде проведено службові розслідування та покарано винних осіб. І ми як депутати, і вся громада Полтавщини обов'язково слідкуватимемо за виконанням його обіцянок. І нехай пам'ятають правоохоронці, що втративши довіру народу дуже складно знову її повернути. А розплатою за всі безчинства стане народний гнів", – зазначив народний депутат-свободівець Юрій Бублик.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.