Хто з ведучих «Ери-fm» найбільше партію регіонів любить

11 липня 2013, 09:26
Власник сторінки
журналіст
0
201

Якби серед ведучих радіо «Ера-fm» проводити чемпіонат з любові до президента, уряду й партії регіонів, то беззаперечними лідерами змагань стали б головний редактор Віталій Дикий та Віталій Науменко

Обидва демонструють в ефірі справжні майстер-класи придворної журналістики.

Їхні ефіри - це школа лакейства, яскраві й наочні приклади запопадливого розшаркування перед представниками ПР та ангажованими владою експертами, всілякого підігрівання запрошеним регіоналам підтакуванням, позитивними коментарями висловлювань «біло-блакитних» співбесідників та паралельним відпусканням кпинів на адресу опозиції. і т.д. і т.п.

Для обох також характерна жорстка й миттєва реакція на незручні запитання або критичні до влади і ПР репліки від слухачів - переривають їх як некоректні, часто-густо читають додзвонювачам мораль, наставляючи «на путь істинний»,  або ж вдаються до глузування, звинувачуючи у некомпетентності, викривленні чи перекручуванні фактів.

В ефірі вони радше виступають помічниками регіоналів, ніби відпрацьовуючи кошти з депутатського фонду на своє утримання.

Ще одна прикметна деталь: підкреслюючи свою особисту шану до президента та голови Кабміну Віталій Дикий та Віталій Науменко називають вказаних посадовців прізвищем, ім'ям та по-батькові: Віктор Федорович Янукович, Микола Янович Азаров. Так вони виборюють для себе персональні бонуси - додаткові залікові бали у "першості любові".   

Щільною групою переслідувачів йдуть за лідерами інші учасники змагань: Володимир Лукін, Сергій Сулим та Світлана Орловська.

Одного разу, відповідаючи на висловлені мною в ефірі закиди, Лукін прямо заявив, що не є шанувальником партії регіонів. Та попри це у своїх передачах часто-густо облизує регіоналів. Тобто, хоча і не голосує за бандюковичів на виборах, в ефірі таки прогинається перед ними: служба є служба. Треба значить треба.

Трохи гірші показники в Ярини Лазько. Її манера ведення передач близька до принципу «і нашим, і вашим». Вона також має погану звичку вдаватися до застосування вибіркового права на репліку по відношенню до слухачів під час інтерактиву Залежно від персони доздзвонювача, свого настрою, погоди чи інших, достеменно не з'ясованих обставин.

В «аутсайдерах» лише дві "спортсменки" й обидві - Тетяни: Дем'яненко та Хмельницька. Вони вирізняються рівним веденням ефірів як з провладними, так і з опозиціонерами. Так само вони поводяться і зі слухачами: надають право висловити думку незалежно від політичних уподобань.

Викладені оцінки зроблені на підставі систематичного моніторингу автором допису ефіру «Ери-фм», зокрема регулярного прослуховування програм «Аргумент-шоу», «Вокс популі», «Власний погляд», «Від першої особи», «Прогнози тижня», «На слуху».

Цікаво було б провести опитування на тему довіри чи недовіри до того чи іншого ведучого серед слухачів. Одначе подібна процедура вочевидь технологічно дуже складна, якщо не сказати практично неможлива.

Читай також:

Омбудсмен Лутковська на «Ері-фм» відмовилася відповідати на запитання слухача про своє етнічне походження. Ведучий пригрозив додзвонювачу належним реагуванням

Слухачі «Ери-фм» звинувачують радіоведучих у підіграванні владі

Радіоведучий "Ери-фм" назвав Януковича прикладом... розуму і наполегливості для українців

Володимир Лукін (радіо «Ера-фм»): «Я не належу до людей, які симпатизують Партії регіонів»

Дзвониш на радіо "Ера-fm"? А дозвіл від психіатра маєш?

"Дикі танці-ІІІ": цинічна брехня "дикого нарциса". Як головред "Ери-fm" у прямому ефірі дурника зіграв

"Дикі танці"-ІІ: головред "Ера-fм" хоче лікувати від критики седативними ліками

«Дикі танці» під дудку Януковича на радіо «Ера-фм»

Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів

Вадим Рабинович підозрює власника ТРК "Ера", нардепа-регіонала Андрія Деркача

«Ера Партії регіонів-fm»

Рольові ігри на радіо "Ера-fm": головред Віталій Дикий ("раб") & регіоналка Ірина Бережна ("госпожа")

Ганна Герман пригрозила судом радіослухачеві через незручне запитання

Як я на радіо «Ера-fm» Олені Бондаренко з Партії регіонів «комплімент» зробив


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.