ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ

09 серпня 2013, 12:16
Власник сторінки
Журналист
0
288
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОКУРАТУРИ УКРАЇНИ

Щодо погроз журналістам Асамблеї "Антикорупційне Бюро України" з боку міліції.

8 серпня 2013 року. Від імені голови ГО "Міжнародна Правозахисна Асамблея "Антикорупційне Бюро України" Віктора Швеця підготовлено лист № 3056-к від «07» cерпня 2013 р. до Генерального Прокурора України Віктора Пшонки щодо погроз журналістам Асамблеї з боку міліції.


"Шановний Вікторе Павловичу!
Засвідчую Вам свою надзвичайну повагу і повідомляю наступне.
6 серпня 2013 року під час закриття казино «Алабама» (м. Київ, Шевченківський район, проспект Перемоги, 84-б) представники місцевого відділу по боротьбі з економічною злочинністю попередили, що ми можемо мати проблеми, якщо не припинимо закривати торгові точки із шаурмою.
Власники незаконної торгівлі завдяки нашій діяльності почали втрачати свої надприбутки, а відтак шукають методи аби нас нейтралізувати. 
Проти журналістів нашої організації готується чергова провокація.
Це означає,що власники цього бізнесу намагаються дискредитувати наших журналістів в очах громадськості та призупинити нашу активну роботу.
Ми проводимо безліч рейдів стосовно захисту прав споживачів, закриваємо торгові точки, які працюють з порушенням чинного законодавства України. Ми ведемо постійну правозахисну діяльність громадян, які звертаються до нас.
Зі слів правоохоронців Шевченківського відділу по боротьбі з економічною злочинністю до них надходять звернення, що ми наче б то вимагаємо хабара, щоб натомість точки з шаурмою працювали далі. Вони пригрозили відкрити кримінальне провадження проти нашої організації і влаштувати перевірку звідки у нас беруться гроші. 
Наша організація є громадською і не прибутковою. Наші журналісти працюють виключно на громадських засадах. Ми маємо благодійний рахунок, який відкритий для всіх і його реквізити знаходяться на нашому сайті. На цей рахунок кожен бажаючий може перерахувати кошти задля потреб організації.
Крім того, вся наша робота часто-густо ускладнюється лише завдяки корумпованим діям міліції, яка не виконує своїх прямих службових обов’язків. Після наших повідомлень на «102» власники незаконного бізнесу досить часто з’являються першими, а ніж правоохоронці. Слідчо-оперативні дії проводяться з численними порушеннями, міліціонери надають можливість продавцям закрити торгову точку і втікти, якщо це не вдається, не вилучають обладнання, а лише опечатують кіоск. Як би там було, торгаші зривають ці пломби і через годину – дві продовжують свою роботу. І головне, що їм за це нічого немає. Правоохоронці закривають очі на підроблені дозволи на торгівлю (як це було на Вокзальній,3), хоча Київська держсанепідемстанція нам повідомила, що жоден підприємець до них не звертався за подібними документами.
Приміром, 6 серпня ц.р. в Оболонському районі столиці на вул. Героїв Дніпра, 41, журналісти "Антикорупційного Бюро України" намагалися закрити торгову точку "Doner Kebab", яка незаконно готує та реалізовує шаурму. Однак, і слідчо-оперативна група, і представники місцевого УБЕПу цей виклик просто проігнорували. 
У своїх матеріалах на сайті: abukr.net ми подаємо повну інформацію про свою щоденну роботу та гострий, правдивий фактаж про діяльність, а точніше бездіяльність чиновників та представників правоохоронних органів. Про численні злочини щодня ми повідомляємо десятками листів всі відповідні інстанції.
Тому, просимо Вас захистити честь і гідність журналістів нашої організації і не дати бандитам та корумпованим силовикам перемогти у цій нерівній боротьбі з закоренілою корупцією."

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.