Не "Дурдом", а "гадючник"

12 серпня 2013, 13:03
Власник сторінки
журналіст
0
245

Зареєстровані користувачі «Дурдом.in.ua» закидають його засновнику Роману Шрайку недосконалість затверджених «Правил», які допускають існування клонів, та відсутність належної модерації.

Зареєстровані користувачі «Дурдом.in.ua» нарікають адміністрації Інтернет-ресурсу на недосконалість затверджених  «Правил», які допускають існування клонів, та відсутність належної модерації, що сприяє брутальній поведінці «персоналу» й перетворює сайт на гадючник. "Завгосп" Роман Шрайк відповідає, що не збирається нічого змінювати.

Про кричущі неподобства на сайті я написав у блозі майже рік тому - «Дурдом.in.ua": друзям - все, ворогам - правила?». Нічого з тих пір, звісно, не змінилося. Все лишається, як і було.

Та виявляється, у своїх доріканнях я далеко не поодинокий. Періодично їх висловлюють інші відвідувачі з числа тих зареєстрованих у «закладі», яким допекло і вже не сила терпіти. Суть зауважень та ж сама. Як і результат подібних звернень - нульовий. Роман Шрайк «чує кожного» приблизно так, як ВікторФедоричЯнукович. Чи не в нього навчився?

Ці претензії стосуються не характеру публікацій, а саме розроблених "Правил" та встановлених ними меж дозволеного у міжособистісному спілкуванні в коментарях під дописами.

Ось, приміром, одна з останніх скарг та відповідь на неї адміністрації ДД:

Даяна

04.08.2013 22:18:50


Всі ці щоденні скарги стосовно хамства- результат "правил", тому ефективність скарг та банів слабка.
Правила ДД ЗАОХОЧУЮТЬ хамство шляхом відсутності модерації, дозволом клонів і встановленням дозволеного ліміту образ ("мінімум три коментаря, що містять персональні образи, написані протягом одного дня")  та так званою персоналізацією образ. Навічно за образи баняться лише такі клони , які "порушують правила під час бана основного ніка"  . А правила ДОЗВОЛЯЮТЬ ображати ДВА РАЗИ НА ДЕНЬ. (Від хамства правила жорстко  захищають лише адміністрацію). А враховуючи вищезазначені пільги для хамів, баня для них є дрібничкою, на яку вони не зважають. Ну, приміром, буде вас хам систематично два рази на день ображати, і що тоді? Чим це йому загрожуватиме? Ну, зробить він це не два рази на день, а двісті..., ну попаде у бан, переключиться на клон і знову по два рази на день вас ображатиме (не порушуючи цим правил), до виходу з бану попереднього ніка, щоб знову образити вас двісті разів на день,  і далі - по тій же схемі. То в чому розумність правил (у контексті образ) і ефективність бану?
ЩО З ЦЬОГО ПРИВОДУ ДУМАЄ АДМІНІСТРАЦІЯ?

Адміністрація ДД

04.08.2013 23:45:32
Администрация помнит, что когда в правилах был бан за одно оскорбление, рассмотрение жалоб превращалось в дурдом. Потому что сложно понять за какое оскорбление нужно банить, а за какое - нет.
 
Например, "мудак" - бан, а "дурак" - не бан. Почему? И где та грань бана/не бана? И что делать - составлять специальный словарь ругательств, чтобы не забыть за что банил, а за что нет? Море вопросов.
 
Поэтому и был достигнут компромисс о трех оскорблениях - банить только тогда, когда человек "слетает с катушек". Такой вариант предложил один из юзеров и многие его поддержали.
 
А насчет клонов я уже не раз отвечал - мы не можем их отслеживать в постоянном режиме. Правило запрета клонов или превратилось бы в охоту на ведьм или просто не действовало бы.
 
Зачем плодить неработающие правила?

Даяна

05.08.2013 10:30:43

Я продемонструвала, що в даному випадку "неработающие правила" - це ті правила, які направлені на покарання хамів. Якщо в умовах відсутності модерування, дозволу клонів і встановлення дозволеного ліміту образ "покарання" не знімають проблему і навіть ніяк на неї не впливають, то для чого плодить неработающие правила? Якщо адміністрації така ситуація  з пільговими умовами для хамів подобається,  то може краще взагалі  відмінити або скоротити правила щодо "покарання" за образи? Що скажете?

Адміністрація ДД

05.08.2013 23:33:57
Ничего нового не скажу. Правила такие, какие есть, и пока будут такими быть.
 
Показательно то, что вы требуете банить чаще, а по соседству требуют не банить вообще. Особенно забавно, что находятся люди, которые поддерживают обе инициативы одновременно

http://durdom.in.ua/uk/main/conf/conf_id/8/filter/all/order_by/date.desc.phtml

Примітно, що під час інтерв'ю та участі в телепередачах засновник «Дурдому» Роман Шрайк своїми манерами справляє враження дуже лагідної, напрочуд делікатної і надзвичайно інтелігентної людини. Одначе, з таким іміджем різко контрастують регламентовані норми пристойності у поводженні на «Дурдомі», а також те, як ними маніпулює адміністрація. Мимоволі виникають підозри про роздвоєння особистості чи щось подібне.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.