Олександру Вілкулу підкинули наркотик. Та чи справді підкинули?

21 серпня 2013, 09:38
Власник сторінки
журналіст
0
273

Заява прес-секретаря віце-прем'єра

Прес-секретар віце-прем'єра Сергій Мілютін  виступив з заявою на захист свого шефа з приводу того, що  останнім часом в центральних та регіональних ЗМІ з'явилася ціла лавина відверто джинсових матеріалів про  урядовця. Так от  Мілютін пише, що це - "підстава". Мовляв, дані статті надсилалися до редакцій не від прес-служби Вілкула, а їх пропонувала людина, яка називалася Станіславом Калиничевим.

Вілкулівський прес-секретар назвав це провокацією, порівнявши її з підкиданням наркотиків:

"На этой неделе по всей Украине - и в центральных, и в региональных СМИ - началось размещение материалов, касающихся вице-премьера Александра Вилкула. Я узнал об этом после звонков моих коллег-журналистов из регионов. Поскольку часть материалов касалась отопительного сезона, журналисты хотели уточнить некие цифры. Я попросил у них эти статьи.

Материалы носят сладко-позитивный характер, даже неискушенному читателю сразу видно, что это «джинса». Человек, который размещает эти материалы, представляется редакторам как Станислав Владимирович Калиничев. Для контакта оставляет мобильный 0936498360. Но мейл, с которого он присылал материалы, - kalinichev.kiev@gmail.com - обозначен как «Alex Kalinichev».

Цель подобных действий ясна. Точно так же в начале 90-х, для провокации человеку подкидывали наркотики. Эти статьи - очередной виток провокаций, имеющей несколько целей:

- обвинить пресс-службу вице-премьера в размещении откровенной джинсы - после того, как Александр Вилкул на своей странице в сети Facebook прояснил ситуацию и объявил о новом открытом формате работы со СМИ;

- еще одна цель - дестабилизировать ситуацию внутри команды власти, показать вице-премьера в негативном свете в глазах руководства страны и коллег.

Считайте данный пост официальным заявлением пресс-службы Александра Вилкула: мы не занимаемся размещением «джинсы». Все официальные материалы, касающиеся работы вице-премьера, размещены на официальном сайте Кабмина и на персональном сайте Александра Вилкула vilkul.ua. Наши пресс-релизы рассылаются во все СМИ с е-мейла milyutin.serg@gmail.com".

Відверто кажучи, щось слабо віриться. Може, звісно, і так, але напрочуд непереконливо. Все це дуже змахує на відмазку та переведення стрілок. Ну добре, Мілютін згадав матеріали ПРО Вілкула та від його імені, а як бути з телевізійними матеріалами, де Вілкул є головним діючим персонажем в кадрі, які немов цунамі накрили телеканали. Вони все одно зашкалюють. І тут вже ні на кого спихнути, ні на яких Калиничевих.

Та й асоціація з наркотиком, використана вілкулівським прес-секретарем, теж виглядає не такою вже примарною. Адже не просто так політолог Володимир Фесенко нещодавно дуже влучно назвав Олександра Вілкула піар-наркоманом. Причому для встановлення такого діагнозу зовсім необов'язково бути дипломованим спеціалістом. Ця залежність видна неозброєним оком будь-якому і читачеві, і глядачеві.

Статті такої самої "солодко-позитивної" тональності стали повсякденною практикою для дніпропетровських як телевізійних, так і друкованих ЗМІ, щойно Вілкул очолив Дніпропетровську облдержадміністрацію. Більше того, все лишається так і нині, коли посадовець давно перебрався до Києва. Це його типовий стиль. Він інакше не може, без "солодкого позитиву" - ну ніяк. Так що не треба нам "ля-ля"!

А може Вілкулу нарешті дали прочухана в Кабміні? Бо вже так розперезався, що аж гай гуде! Тому і з'явилася отака заява-громовідвід.   

Попередні матеріали на підтвердження піар-залежності Олександра Вілкула:




Чи є життя без Вілкула? У річницю своєї місії на червоній планеті американський марсохід Curiosity зафільмував українського урядовця (ФОТО)


 

Голова ОДА Олександр Вілкул - зірка дніпропетровського телеефіру!


«Вілкул» - молоде ігристе старого розливу


Олександр Вілкул - совковий русифікатор-українофоб, узурпатор і нарцис


"Дніпропетровський біло-блакитний"
  З приходом на Дніпропетровську обласну державну телерадіокомпанію нового керівництва (гендиректор - депутат облради від Партії регіонів Валентин Чанглі) її ефір втратив всі, бодай найменші ознаки політичного плюралізму. ДОДТРК перетворилася на рупор виключно правлячої Партії регіонів. Інформаційне наповнення Дніпропетровського Державного каналу стало нестерпно сервільним, кондовим, совковим. Негативні зміни, які відбулися, викликають асоціації з подорожжю на машині часу в добу СРСР до перебудови, тільки замість керівної КПСС - Партія регіонів. >>>

Если вдруг губернатор - друг...

От що значить, якщо голова облдержадміністрації є для журналіста другом. Причому давнім чи, як нині модно в плані політкоректності казати - "стабільним". Свого часу, про теплі, приязні відносини з нинішнім очільником області Олександром Вілкулом заслужений журналіст України, адвокат і ведучий "найскандальнішої" (самоназва) передачі на регіональному телебаченні "Губернскіє хронікі" Борис Філатов сам довірливо повідав глядачам. >>>

Говорить і показує Вілкул

Враховуючи безпрецедентно-рекордні обсяги присутності нинішнього голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула в ефірі Дніпропетровської ОДТРК у порівнянні з попередніми очільниками ОДА (включно з кучмівськими часами), видається за доцільне внесення в програму каналу певних коректив з метою приведення її у відповідність з реальним змістом трансльованого телепродукту. >>>

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.