NASA дає відповіді на питання про розробку надсвітлового ворп-двигуна

21 серпня 2013, 13:38
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
288

NASA дає відповіді на питання про розробку надсвітлового ворп-двигуна

Щоб прокласти шлях до надшвидкісних міжзоряних подорожей, NASA планує зайнятися викривленням простору-часу в лабораторних умовах. Про можливості цього методу розповідає відомий розробник рухових систем NASA Гарольд «Сонні» Уайт (Harold "Sonny" White):

Ідея про те, що ніщо не може перевищити швидкість світла, обмежує наші міжзоряні амбіції. Чи зможемо ми її обійти?
У загальній теорії відносності є два обхідних способи, які дозволяють дістатися будь-куди дуже швидко, долаючи обмеження швидкості світла. Одним з них є червоточини, а іншим - викривлення простору. 

Що таке викривлення простору і чим воно може нам допомогти?
Викривлення простору засноване на тому принципі, що ви можете розширювати і стискати простір на будь-якій швидкості. Візьміть до прикладу рухомі траволатори в аеропорту. Ви проходите пішки 5 кілометрів за одну годину, а потім ви встаєте на стрічку. Ви як і раніше переміститеся за годину на ті ж 5 кілометрів, але зробите це набагато швидше звичайних пішоходів. 

На що буде схожий космічний корабель з ворп-двигуном?
Уявіть собі для простоти м'яч для американського футболу, який має навколо себе тороїдальне кільце з кріпленнями-пілонами. М'яч - це те місце, де знаходитимуться команда і системи корабля, а кільце буде наповнене негативною вакуумною енергією, існування якої обгрунтовано квантовою механікою. Кільце з негативною вакуумною енергією необхідно для трюку з викривленням простору. 

На що буде схожа подорож з ворп-швидкістю?
Вам буде потрібно набрати деяке початкове прискорення, а потім ви включаєте кільце негативної енергії, і воно прискорює вас ще більше. Простір починає стискатися попереду корабля і розширюватися позаду нього, посилаючи судно через викривлений простір-час і дозволяючи покривати відстані з набагато більшою швидкістю. Це буде подібно перегляду фільму на швидкому прокручуванні. 

Навіть якщо подорожі з ворп-швидкістю теоретично можливі, чи не зроблять величезні потреби в енергії їх нерентабельними?
Коли ідея вперше була математично обгрунтована в 1994 році, вона вимагала неймовірну кількість негативної енергії для своєї роботи. Проте в 2011 і 2012 роках ми знайшли способи зменшити ці потреби в енергії на кілька порядків. 

Наскільки близька ця ідея до реальності?
Зараз ми знаходимося більше в дослідницькій, ніж технологічної фазі. Нам необхідно зробити декілька точно визначених і контрольованих кроків, щоб підтвердити концепцію, продемонструвати, що ми правильно розуміємо і застосовуємо математику і фізику процесу. Для цього ми постараємося згенерувати мікроскопічний ворп-міхур в лабораторних умовах і виміряти його.

newscientist.com
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: космос,NASA,Технологии,технології
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.