Українська книга – для дітей Києва

24 серпня 2013, 14:48
Власник сторінки
0
341
Українська книга – для дітей Києва

Перша передача книг під егідою акції «Українська книга – для дітей Києва» вже відбулася – близько сотні нових книжок було передано до архіву Національної дитячої бібліотеки України.

ГО «Муніципальна ліга Києва» в рамках співпраці з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» протягом тижня проводитиме благодійно-пізнавальну акцію з передачі до київських шкіл, дитячих бібліотек та дитсадків українських книжок. Перша передача книг під егідою акції «Українська книга – для дітей Києва» вже відбулася – близько сотні нових книжок було передано до архіву Національної дитячої бібліотеки України.

«Ми пропагуємо патріотизм, в даному випадку наші зусилля спрямовані на розвиток у дітей світогляду, вміння спілкуватися й читати українською, знати українських дитячих поетів та письменників. Дарувати книги значно корисніше, ніж купувати для школи черговий телевізор, бо на книгах зростає не одне покоління» – говорить Олександр Федоренко, голова правління «Муніципальної ліги Києва».

У громадській організації повідомляють, що акція носить всеукраїнських характер і всього для її проведення закуплено 10 тисяч книжок. Це твори як сучасних українських письменників Лесі Вороніної, Івана Андрусяка, Галини Малик, так і знаних класиків – Лесі Українки, Михайла Стельмаха та інших. Серед літератури також є і дитячі пісні з нотами. Всі книжки видані національним видавництвом «Веселка».

«Ситуація, коли держава повністю відмовилась підтримувати бібліотечні архіви, і з нових надходжень є тільки деякі підручники, сама по собі вже катастрофічна. Якщо згадати, що ми вже рік як маємо мовний закон, та те, що російська мова повертається зараз у навчальні заклади як друга іноземна (відповідно до розпорядження МОН, з 1 вересня 2013 року з 5-го класу вводиться обов'язкове вивчення другої іноземної мови, нею може бути будь-яка іноземна мова чи російська або інша мова національних меншин – ред.), то зберігати українську у вжитку ми зобов’язані» – вважає Олександр Федоренко.

Акція триватиме тиждень – від Дня Незалежності України, 24 серпня, до Дня знань, 1 вересня.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: книга,Київ,освіта,діти,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.