Кличко відправляє київських проституток працювати у поле

27 серпня 2013, 10:52
Власник сторінки
0
552

Куди переїде бордель?

Як стало відомо від людей, близьких до керівництва партії УДАР, Віталію Кличку вже набридлі численні компрометуючі його публікації у ЗМІ, у яких фігурує нічний клуб «Ріо», та він вимагає у свого кума та заступника у партії Артура Палатного вирішити цю проблему радикально.

Зрозуміло, що чим ближче до президентських виборів, тим сильніше буде розгоратися війна компроматів стосовно основних претендентів на цей пост. Отже, відомості, що вже просочилися у пресу, про використання нічного клубу «Ріо» як «даху» для елітного борделю та місця збуту контрабандного алкоголю, будуть обростати все більш пікантними подробицями. Тим більше, що вказаним закладом вже зацікавились правоохоронці. Зокрема податківці під час перевірки «Ріо» виявили торгівлю безакцизним алкоголем та численні фінансові порушення, у тому числі вилучили «чорну бухгалтерію» та, за окремими повідомленнями у ЗМІ, навіть відеозаписи з інтимними сценами VIP-клієнтів.  

За наявною інформацією, власниками клубу «Ріо» є Артур Палатний та його кум Віталій Кличко, який увійшов у капітал закладу належним йому приміщенням. Раніше уся будівля за адресою по вул. Богдана Хмельницького, 30/10 належала через підставних осіб Віталію Кличку та його брату Володимиру. Такий дарунок братам-боксерам зробив колишній мер Києва та прихильник їхнього спортивного таланту Олександр Омельченко, який віддав приміщення цієї будівлі загальною площею 1260 кв.м. ЗАТ «Театральне», де у засновниках значився родич братів, рідний брат їхньої матері - Олександр Булино.

Слід нагадати, що увесь свій бізнес в Україні Клички раніше записували на цю особу. Вже потім, коли брати «побили горщики» з родичем, замість нього у підконтрольні структури стали вводитись підставні люди та офшорні компанії. До того ж, у ЗАТ «Театральне» з 2001 по 2005 рр. працював головою правління Артур Палатний.

Щодо будівлі у центрі Києва, варто зазначити, що Віталій Кличко без сорому користувався любов’ю сентиментального мера. Як то кажуть, як мед - так і ложкою. Вже належачи приватній фірмі боксерів, історична будівля була відреставрована за рахунок бюджету району. На прохання Віталія Кличка комунальним коштом був зроблений дорогий ремонт фасаду.

Потім відбулося незаконне переведення призначення нежитлової будівлі у житловий будинок, після чого всі елітні квартири у чи не найкрутішому у Києві будинку - навпроти посольства Німеччини та поряд із Оперним театром - були Кличком вдало розпродані. Одну квартиру щоправда Віталій залишив для себе та напередодні парламентських виборів її легалізував, зазначивши її у декларації. 

Не дивлячись на розпродані квартири Віталій Кличко продовжує утримувати контроль над будівлею, утворивши власне ОСББ. За боксером залишилися й комерційні приміщення на першому поверсі цього будинку, у яких знаходяться його власний магазин «Montblanc» та його спільні із Артуром Палатним заклади: ресторан «Дежавю» та нічний клуб «Ріо».

Не буду докладно зупинятися, кому дісталися квартири у цьому будинку, зазначу лише, що ця тема заслуговує окремого розслідування, бо, наприклад, одна з квартир у цьому елітному будинку була подарована братами Кличками донці начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, який надавав братам-бізнесменам чимало дозволів на проведення будівельних робіт в історичному центрі міста, зокрема під час будування ними свого дизайн-готелю «11 Mirrors» по вул. Богдана Хмельницького 34-а,  по сусідству з домівкою Віталія.

Але вертаємося до нічного клубу «Ріо». Знаючі люди кажуть, що частка Кличка у цьому закладі склала третину. Та завдяки вдало налагодженому і дуже затребуваному у Києві бізнесі – елітній проституції для депутатів та високих чиновників – щомісяця у кишеню Віталія Кличка перетікали чималенькі суми брудної готівки. Подейкують, що тільки за міліцейський «дах» для клуба Артур Палатний щомісяця платив 50 тис. доларів.

Мені здається, що саме брудна готівка з «Ріо» поряд з надходженнями з інших схожих джерел в Україні, витрачалися на виборчу кампанію партії УДАР. Якщо вірити, звичайно, що Віталій Кличко є основним спонсором своєї партії. Навряд чи, чемпіон з боксу зможе довести, що він профінансував парламентську кампанію з власних легальних «спортивних» коштів, переказавши валюту з власних рахунків у Німеччині чи США на рахунок УДАРу в Україні.   

Проте, з кінця квітня поточного року через санкції податківців клуб «Ріо» перестав приносити звичні прибутки. Надходження готівки з борделю суттєво скоротилися, і навпаки, накладений податківцями на заклад штраф у розмірі 5 млн. грн. навіс тягарем над власниками, створюючи дискомфорт опозиційним політикам.

Зрозуміло, що цю кругленьку суму лідер партії УДАР сплачувати у бюджет не збирається. Кличко став вимагати від Артура Палатного терміново повернути йому його частку у бізнесі та зробити так, щоб діяльність клубу більше не дискредитувала партію УДАР та її лідера. На останньому особливо наполягав інший заступник Кличка у партії – Віталій Ковальчук, який відповідає за ідеологію та партійне будівництво. Ковальчук переконав лідера УДАРу, що нелегальний бізнес Артура Палатного може нанести невиправної шкоди іміджу Кличка як кандидата на посаду президента та наполіг, щоб Кличко вийшов з цього бізнесу. 

Джерела, що орієнтуються у темі, кажуть, що наразі Палатний розглядає варіант банкрутства через суд фірми, якій належить клуб «Ріо», щоб уникнути фінансових стягнень у бюджет, а сам нічний заклад продати іншим власникам. Проте, сам Артур Леонідович полишати розважальний бізнес не планує, та має намір перевести фінансові потоки у ресторан-кабаре «Мандарин» (м. Київ, пр. Московський, 32), який він наразі орендує та хоче викупити, щоб організувати у ньому подібний до «Ріо» нічний клуб. Палатний хоче переконати свого кума також вкласти разом з ним у цей бізнес гроші, виручені від продажу «Ріо».

Кличко ж наполягає повернути належну йому з братом третину вартості «Ріо» у грошовому вигляді, бо він вже запланував інвестувати ці кошти в деякі проекти у сільському господарстві.

Невже київські проститутки залишаться без роботи «під дахом» Кличків та Палатного? Чи може згодяться на польові роботи в агрофірмі Віталія Кличка? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.