У ЄС з’явився комплекс вини перед Україною

03 вересня 2013, 05:42
Власник сторінки
інженер (Dipl.-Ing.)
0
173

ЄС відчуває комплекс провини перед Україною

ЄС відчуває комплекс провини перед Україною – вона виявилася більш підходящою країною для членства в Євросоюзі, ніж Румунія і Болгарія.

Про це під час прес-конференції заявив директор Школи політичної аналітики національного університету Києво-Могилянська академія Олексій Гарань, передає кореспондент ГолосUA.

«Прийнявши в 2007 році в свої ряди Болгарію і Румунію, які культурно і психологічно менш підходили під параметри членства в ЄС, тільки тепер європейці розуміють, яку помилку зробили. Адже Україна навіть технологічно більш європейська країна, ніж Румунія і Болгарія», – вважає політолог.

За його словами, незважаючи на це, головним аргументом європейців проти членства України в ЄС є те, що двічі вони вже «обпеклися» на проблемних Румунії та Болгарії.

«Зверніть увагу на наочний приклад “невдачливості України”: не багата Європа, а бідна Україна платить за транзит газу з власної кишені. Європа досі не зважилася заради своєї енергетичної безпеки купувати газ на кордоні України з Росією. Якби 8 років тому Європа погодилася на це, багато факторів сьогоднішніх було б знято. Не було б потреби в Північному потоці і Південному потоці», – підмітив О. Гарань, розповідаючи про європейські «проколи».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ЕС,ЄС,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.