Эвроінтеграція продовжується. Закони прийнято!

06 вересня 2013, 12:26
Власник сторінки
Политолог
0
238

5 вересня Верховна Рада Украхни прислухалася до слів Президента і проголосувала за 5 законів, прийняття яких є умовую підписання угоди з ЄС

Президент України у своїй промові закликав депутатів підтримати євроінтеграційні закони. Віктор Янукович наголосив:  "В житті кожної держави, кожного народу є моменти, коли політична еліта країни має забути про партійні кольори та згадати кольори Державного Прапора."

 

Незважаючи на тривалу демагогію з боку опозиційних сил, які тривалий час не погоджувалися голосувати за необхідні нормативні акти, все ж 5 вересня у Верховні Раді були прийняті рішення, що визначають геополітичний вектор розвитку України. 

 

Верховна Рада направила до Конституційного суду зміни до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів. Законопроект передбачає, зокрема, що Верховна Рада позбавляється права призначати та звільняти суддів загальної юрисдикції на безстроковий термін. Нові зміни також скасовують п’ятирічний випробувальний термін призначення суддів. Суддів пропонується призначати лише один раз безстроково.

Парламент також ухвалив за основу урядовий законопроект щодо погашення заборгованостей за рішеннями судів, відповідальність за виконання яких несе держава. Згідно з документом, розмір бюджетних асигнувань на погашення заборгованості має затверджуватися Верховною Радою у законі про державний бюджет України на відповідний рік.

Прийнято зміни до Кримінально-виконавчого кодексу щодо поліпшення умов утримання ув’язнених. Документ регулює користування засудженими засобами зв’язку, зокрема, мобільними телефонами, та визначає процедуру відправлення засуджених на лікування. Також він передбачає можливість подання кримінально-виконавчою інспекцією до суду матеріалів на засудженого до покарання у виді виправних робіт щодо заміни не відбутої частини покарання штрафом.

Врегульовується і порядок надання засудженим до моменту обмеження волі тривалих побачень, зокрема, для реєстрації шлюбу. 

Також Верховна Рада призначила на 15 грудня повторні вибори у п’ятьох одномандатних виборчих округах, де вибори до Верховної ради були визнані недійсними. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.