Ведучий "Великого футболу" таврує ганьбою львівських вболівальників

30 вересня 2013, 09:15
Власник сторінки
журналіст
0
240

Олександр Денисов: збірна Україна отримала від львів'ян удар в спину

Так автор і ведучий «Великого футболу», що йде на ТРК «Україна» та каналі «Футбол», назвав в ефірі передачі дії вболівальників на «Арені Львів» під час матчу Україна – Сан-Марино, які призвели до застосування FIFA з подачі FARE відомих санкцій проти збірної України та ФФУ.

Про те, наскільки очевидно упередженими, несправедливими, недолугими, образливими й принизливими для національних почуттів всіх українців, а надто галичан, були ці рішення міжнародної футбольної федерації, написано за останні дні дуже багато.


Світлина: Санкції ФІФА - реакція Єврейської спільноти на відродження національної свідомості Українців!
І хто провокує антисемітизм в Україні? 
Все зрозуміло? Один з ініціаторів санкцій ФІФА Українофоб Г Суркіс:

Абсолютно недоречні закиди в неофашизмі та інших дискримінаційних проявах на трибунах викликали потужну хвилю громадського обурення. З футбольними фанами солідаризувалися навіть люди далекі від футболу, але з Україною в серці. Вболівальники написали листа до ФІФА, оголосили збір підписів. Ці події сколихнули країну, відгукнулися болем і справедливим гнівом в серцях патріотів.
Світлина: За честь! за гідність! За Державу! Відстоїмо наших героїв та символи!
Підписуй!
https://docs.google.com/forms/d/12smmopTP5v2992ii_Zlay3-AF1KhEj88OLUrZ31aMNw/viewform

Але все, як бачимо, пройшло повз Денисова. Минулої неділі, за п’ять днів до винесення вердикту ФІФА спортивний тележурналіст назвав те, як вболіали львів’яни звичайним фашизмом, а вчора під час чергового випуску програми продовжив таврувати львів'ян ганьбою. Тобто, ніщо не вплинуло на переоцінку чи хоча б пом’якшення його позиції. Якою вона зневажливою була до львівських вболівальників, такою і лишилася.

Коментарі й оцінки Олександра Денисова – це слова безсосвісного невігласа-манкурта з пустою як м’яч головою та черствою до всього українського душею.  Його передача – це «донецький» погляд на футбол, але аж ніяк не український.

Відкритий лист президенту ФФУ мера Львова Андрія Садового:

Президенту Федерації футболу України

п. А. Конькову

Шановний пане Президенте Федерації,

Рішення ФІФА від 27 вересня 2013 року, відповідно до якого стадіон "Арена Львів" було дискваліфіковано до 2018 року, збурило громадськість Львова та й усе футбольне середовище України. Вкрай суворе рішення викликає багато запитань, особливо враховуючи, що підставою для нього стали нібито масові прояви нацизму та расизму з боку вболівальників. Вразили також критерії, з якими працюють експерти організації FARE, відповідно до яких символи та герої національно-визвольної боротьби українців визначено як "дискримінаційні".

Львів – толерантне та гостинне місто. Гості Євро-2012 з різних країн Європи та світу відзначили це.

Львів завжди від усієї душі підтримував українську національну збірну. Львів'яни масово приходили на матчі національної команди, незважаючи на статус гри чи силу суперника та до останньої хвилини вболівали за Україну.

Безумовно, ми використаємо усі можливості, які нам надасть правосуддя для того, аби захистити честь міста. Ми залучимо усіх друзів Львова та України в світі, аби переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами.

Однак, сьогодні слово за Вами, пане Президенте ФФУ. Від імені громади Львова закликаю Вас подати апеляцію до ФІФА, в якій в тому числі чітко аргументувати нашу позицію та зробити все, аби домогтись відміни несправедливого рішення.

З повагою,

Міський голова Львова

Андрій Садовий

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.