Благодійність на будь-який смак

30 вересня 2013, 09:43
Власник сторінки
0
221
Благодійність на будь-який смак

На вихідних побачив як бармени збирали гроші на медичне обладнання для новонароджених дітей. Бармени жонглювали різними пляшками чим привертали увагу перехожих, які давали свої гроші на обладнання.

    Не знаю як у всій Україні, але благодійність Тернополя за останні роки значно еволюціонувала. Пригадайте, ще зовсім нещодавно благодійність асоціювалась виключно зі збором іграшок для дитячих будинків, благодійних аукціонів (переважно малюнків) або благодійних концертів. Щодо останніх то зазвичай вартість самого концерту перевищувала кількість зібраних коштів.    
Наразі, завдяки творчому підходу, форми благодійності у Файному місті змінились. Ось декілька прикладів благодійних заходів:
•    Ще у 2009 році громадська організація “Німецька молодь” розпочала проводити акції “Купи зустріч з людиною”. Тоді вдалось зібрати 11 735 грн. та допомогти вихованцям Школи для слабочуючих дітей та Школи для дітей з ДЦП. Продовжили проводити подібні акції й інші організації та ініціативи. А у 2013 році участь в акції взяв міський голова Сергій Надал.
•    "Біг заради життя" - благодійну акцію під такою назвою провели у Тернополі 29 вересня 2013р.  Мета - зібрати 10 тисяч гривень для купівлі системи кисневої терапії для Тернопільської обласної дитячої лікарні.
•    Благодійна акція "Врятуй життя дитині". Організатори збирали донорську кров для онкохворих пацієнтів гематологічного відділення міської дитячої лікарні. Організатори акції об’єднання "Жіноча Січ". Подібну акцію проводили й студенти педагогічного університету  "Здай кров - врятуй життя".
•    Традиційна, щорічна акція "СЕРЦЕ ДО СЕРЦЯ". Цьогорічна акція під назвою "Почуй світ" була присвячена збору коштів для закупівлі медичного обладнення дітям з вадами слуху.
•    Благодійна акція «Шкільний портфелик». Зошити, ручки, олівці та інше шкільне приладдя отримали 180 дітей із малозабезпечених та кризових сімей Тернополя. Благодійну акцію провели у приміщенні благодійного фонду УГКЦ «Карітас» Тернополя.
•    28-30 січня 2013р. Тернопільські пластуни в рамках проекту «Люблю Пласт» провели акцію, присвячену збору коштів на пам’ятник пластуну Михайлу Сороці. Пластуни Тернополя в мережі магазинів «Барвінок» допомагали тернополянам готуватись до свят.
•    З 10 по 19 грудня 2013р. у рамках проведення благодійної акції «Миколай про тебе не забуде» працювала «Фабрика Святого Миколая».
•    Благодійна акція “Подаруй посмішку”, організована ТММГО “Файне місто”. Метою проведення заходу було збір коштів для дітей-сиріт та купівлі подарунків до Дня Святого Миколая.

    Це далеко не весь перелік благодійних акцій та ініціатив, які проходили за останні роки. Це свідчить про те, що люди хочуть робити добро і роблять його творчо. Важливо й те, що не залежно від статків, віри, політичних переконань люди залишаються людьми і допомагають одне одному.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,благодійність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.