Олександра Кужель домовляється з Москвою

11 жовтня 2013, 10:34
Власник сторінки
0
246

Народний депутат сприяє у переховуванні біглого підозрюваного

З найближчого оточення одного з наших "політичних вигнанців", який осів зі своїм багатомільйонним капіталом у "білокам'яній", вдалося почути таку новину, яка наразі активно обговорюється у колі "кучмістів в екзилі" та може вплинути на політичні розклади у нашій опозиції, зокрема у ВО "Батьківщині".

Справа у тому, що впливовий у фракції «Батьківщини» народний депутат Олександра Кужель, яка, до речі, є головою одного з парламентських комітетів, використовуючи свої зв’язки з екс-керівником Державного управління справами І.Бакаєм та колишнім Міністром внутрішніх справ України М.Білоконем, намагається вирішити питання щодо продовження терміну перебування у Російській Федерації Данила Мізіна, який там переховується від українських правоохоронних органів.

Зазначені біглі олігархи перейнялися питанням Олександри Володимирівни та навіть вже зверталися до керівництва місцевої поліції та міграційної служби, проте вирішення питання затягується, а терміни піджимають. 

Слід згадати, що у 2009 році на прохання старшого сина Олександри Кужель - Дмитра (у той час О.Кужель займала посаду Голови Державного комітету з питань підприємництва), Д.Мізін був призначений директором державного підприємтсва «Південь». У 2010-2011 роках проти нього було порушено ряд кримінальних справ за ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання владою) КК України. Слідством було встановлено, що Д.Мізін діяв в інтересах своїх бізнес-партнерів, у т.ч. сина впливового на той час посадовця Д.Кужель.

У даний час Д.Мізін переховується від слідства у м. Москва. У жовтні п.р. у нього закінчується легальний термін перебування у вказаній країні і йому необхідно виїхати за територію РФ та в'їхати повторно. Повернутись до України вказана особа не може, оскільки при перетині державного кордону буде заарештована.

Обізнані у подробицях джерела стверджують, що Данило Мізін попросив Дмитра Кужеля та Олександру Володимирівну надати йому фінансову допомогу у розмірі 200 тис. доларів США для вирішення питань із співробітниками правоохоронних органів України щодо закриття кримінального провадження проти нього, проте Олександра Кужель йому відмовила. Втім вона пообіцяла своєму сину, що спробує владнати проблему його товариша, використовуючи зв’язки із зазначеними вище колишніми високопосадовцями та забезпечить через них його подальше переховування від українського правосуддя у Росії.

Зараз О.Кужель за порадою своїх московських візаві, знайшла інший спосіб посприяти біглому Мізіну. Вона звернулася по допомогу до колишнього голови Адміністрації Президента України Л.Кучми - Віктора Медведчука, який згодився підключити свої можливості у Росії, які всім добре відомі.

Звісно, Олександра Кужель дуже зацікавлена, щоб Д.Мізін якнайдовше гуляв на свободі, принаймні, поки влада в Україні не зміниться, та слідство по його злочинам не можна буде прикрити. Проте, справа тут не тільки у кримінальному переслідуванні Данила Мізіна, друга та бізнес-партнера її старшого сина. Виявляється, що відносно самої Голови Державного комітету з питань підприємництва також ведеться прокурорське слідство з приводу зловживання службовим становищем на посаді та нанесення матеріальної шкоди державі у великих розмірах. Зокрема, одним з епізодів цього слідства ГПУ є згадане призначення на посаду директора підпорядкованого Держкомітету підприємства "Південь" близької до родини Кужель людини. Як вже зазначалося, Мізін обвинувачується у привласненні та розтраті матеріальних цінностей, що належали "Півдню", на мільйони гривень.

З огляду на те, що у слідства є обґрунтовані підозри, що він на посаді діяв в інтересах своєї керівниці та її сина, стає зрозумілим, що Мізін стане в Україні одночасно й головним свідком по справі Олександри Кужель.

Якщо він засвідчить змову з Кужель (або примус з її боку) у проведенні фінансових махінацій на ДП "Південь", то може уникнути жорстокого покарання, а ось його шефіня напевно може й сісти. За сьогоднішнього складу депутатського корпусу позбавлення депутатського імунітету Олександри Кужель - це цілком реалістичний сценарій. Проте, це відбудеться тільки у випадку потрапляння Мізіна у руки наших правоохоронців.

Але ми знаємо, що Олександра Кужель один з найдосвідченіших наших політиків, хоча зараз нею й керують "зелені" товариші у її новій (черговій) партії. Політичний досвід підкаже Олександрі Володимирівні правильний підхід до Віктора Медвечука, щоб вирішити питання подальшого переховування у Москві важливого свідка в її кримінальній справі. Тим більше, Віктор Володимирович з його статками навряд чи попросить гроші за свої послуги, тобто є реальний шанс зекономити 200 тис. доларів.

Ось тільки залишається питання, а якщо Віктору Медвечуку або його куму Володимиру Путіну знадобиться зустрічна послуга від українського політика та народного депутата від "Батьківщини" Олександри Кужель, чим вона відповість?   

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Медведчук,Кужель,Путін,Мізін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.