Перший захід "Дивовижних"

20 жовтня 2013, 12:13
Власник сторінки
0
351
Перший захід  Дивовижних

Прибираємо ліс

Серед шепотіння попелястих будівель та лементу автомагістралей у нашому рідному Києві є і місце багатьом затишним та чарівним місцинам. Стовбури дерев, вкриті шапками вижовкло-цитринової листви, перетворили ділянку напередодні зимової пори в несамовитий вимір всіх відтінків помаранчевого.

Святошинський ліс.

Але всередині лісу під барвистим виром осені заховалися тихим скарбом літні спогади. Впакування від біг маків, щедра розсип бутилів горілки з витонченим білим пластиком….


У цю суботу, 19-го жовтня «Дивовижні» вирішили прибрати чарівний ліс, який знаходиться біля станції м. Житомирська. 10 дивовижних всього за 2 години зібрали близько 50 мішків сміття. Просто так. Тому що терпіти таке відношення до лісу більше не можливо. 

Ми не заходили далеко до лісу, 2 години працювали тільки біля самого-самого початку лісу. І як далеко було до того, щоб цей ліс прибрати повністю! Чого там тільки не було! Пластиковий посуд, пляшки, пальто, кросівок, пакети, пакети, пакети, пляшки з під горілки, телефонна трубка…. 

Що тут скажеш, такої кількості пляшок горілки не побачиш навіть у супермаркеті у секції «алкоголь»… Але найжахливіше це пластмасовий посуд. Трохи полежавши у землі він кришиться і його дуже важко вибирати з трави та землі. Завдяки 10-тьом відчайдушним людям, усе це успішно поїхало з лісу.  


Люди, скажіть, будь ласка, як можна викидати сміття собі ж під ноги? Але ж ти та твої діти прогулюються по цьому лісу, ви їдете з друзями на пікніки, і сідаєте серед цього сміття.. Не просто сідаєте, але додаєте свого до цієї кучі. Скажіть, будь ласка, як можна бути настільки байдужим до лісу? Як з вами боротися, люди? Невже не можна забрати свій пакет сміття з собою, до найближчого смітника? Невже вам все одно, що ваша пляшка з від пива буде лежати у тому місці, де ви її залишили, близько 200-х років, отруюючи землю?   

Звісно, ми розуміємо, що такий «суботник» це добрий вчинок, але проблему він не вирішує. У нас не має відповіді на питання, як її вирішити. Але будемо шукати, пробувати різні варіанти. Можливо, щось цікаве і знайдемо. А поки, будемо робити просто хороші справи разом.

Ми хочемо подякувати учасникам акції «Чистий ліс», а також відзначити, що ми були дуже приємно здивовані, що Святошинське лісопаркове господарство пішло нам на зустріч та підтримало ініціативу – дали нам мішки для сміття, рукавиці, трактор, який вивіз усе сміття, а також 2-х чоловіків, яке це сміття допомогли грузити на трактор. Лісники були дуже раді допомозі, адже у них просто не вистачає рук прибирати цей жах самостійно.

Можливо, ви скажете, що сенсу проводити такий захід не має. Можливо і не має. Але ми отримали задоволення від результатів нашої справи - вигребли 50 мішків сміття, крапля в океані. І на цю краплю сьогодні ліс став кращим, чистішим. Давайте думати разом, як вирішити наші проблеми. Давайте діяти разом, аналізувати наші дії та наступний крок робити більш ефективно. Давайте робити чудові справи разом!   

Тільки 2 години. Тільки 10 людей. І сьогодні ліс виглядає так:

Приєднуйтесь до нашого наступного заходу, якщо ви Дивовижні!

www.facebook.com/dyvovyzhni

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Київ,проблеми,молодь,ліс,сміття,відпочинок,ініціатива,Дивовижні,добрі справи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.