Пиво, горілка та цигарки - товар від партії УДАР

22 жовтня 2013, 12:13
Власник сторінки
0
359

Про що домовився Віталій Кличко з представниками компанії "Філіп Морріс" у Ялті?

Вже достатньо писалося у наших ЗМІ про бізнес лідера партії УДАР в Україні. Відомо про розмаїття бізнес-інтересів Віталія Кличка. Тут і здача в оренду комерційної нерухомості, торгівля ювелірними виробами і коштовними аксесуарами, ресторанний, клубний та готельний бізнес тощо.

До того ж, всі ми були свідками того, як активно брати Клички рекламували й горілку "Nemiroff", й пиво "Чернігівське". Ці торгові марки були свого часу основними спонсорами трансляції їхніх поєдинків в Україні. Який вплив на молоде покоління, яке дивиться боксерські бої, спричиняє ця реклама? Цим питання Клички звісно не переймалися - аби лише заробити на алкотрейдерах. 

Потім, надивившись на те, як ростуть статки алкогольних компаній в Україні, Клички й собі прикупили алкогольне виробництво у Черкаській області (звісно через підставних осіб). Компанія Кличків "Нові продукти" (колишня "Алкотрейд") виробляє кілька видів горілки, наприклад "Старий друже", "Коштовна" та слабоалкогольні й енергетичні напої такі, як "Шейк", "Рево", "Кінгз Брідж", "Кримель".

Останні назви особо красномовні для матерів підлітків, які спиваються цією гидотою. Саме слабоалкогольні напої породили цілу епідемію алкоголізму у нашому суспільстві через їхню доступність для молоді, синтетичне виробництво та наявність в окремих з них навіть наркотичних речовин, які швидко призводять до звикання. Звісно, що про такий власний бізнес, який викликає негативний соціальний резонанс, Віталій Кличко бажає замовчувати. Знову ж таки - аби тільки надходили від нього гроші.

Публічно ж новоспечений український топ-політик підтримує розвиток спорту та здорового образу життя. А ще лідер УДАРу самий європейський з усіх європейських політиків в Україні. Що довела його нещодавня активна участь у міжнародному Ялтинському форумі, влаштованому у вересні цього року українським олігархом Віктором Пінчуком.

На заході були обговорені питання, які становлять стратегічний інтерес для розвитку нашої держави та її самовизначення у міжнародній спільноті. Євроінтеграція і все, що з нею пов'язане, затьмили собою всі інші питання. І багато хто, випустив з поля зору те, що на форумі відбулися й зустрічі бізнесменів, які вирішували для себе також доленосні питання функціонування свого бізнесу в Україні.

У цьому зв'язку хочу акцентувати на одній такій бізнесово-політичній зустрічі, яка залишилася поза увагою преси через її конфіденційний характер.

Керівник третьої по чисельності фракції у Верховній Раді та одночасно лідер політичної партії УДАР Віталій Кличко провів переговори з представниками тютюнової компанії "Філіп Морріс", яка, вочевидь, по протекції американських урядовців запропонувала "борцю за здоровий спосіб життя" лобістський контракт. Тютюновий гігант має намір розширити в Україні збут цигарок, отже хоче заручитися підтримкою парламентських депутатів, щоб умови для нього не погіршувались, а навпаки, одним з пунктів запропонованого контракту є лібералізація законів щодо реклами тютюнових виробів та паління у громадських місцях. Натомість, "Філіп Морріс" згодився щедро профінансувати "роботу" депутатів партії УДАР, зокрема вклавшись у президентську кампанію Віталія Кличка.

З кіл, близьких до переговорів, стало відомо, що фінансова участь "Філіп Морріс" у політичній діяльності партії УДАР та її лідера Віталія Кличка до 2015 року включно оцінюється щонайменше у 20 млн. доларів США. Отже ще тютюновий бізнес принесе Віталію Кличку матеріальну вигоду за рахунок здоров’я українських громадян.      

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.