Відповідальності можна і (не) уникнути

19 листопада 2013, 19:37
Власник сторінки
0
174

Вадим Хабібуллін: ...Ваші наполегливі намагання у бажанні "відшкодування шкоди" можуть не мати і не нести реальної загрози для опонента...

Як (не) уникнути цивільно-правової відповідальності

Як уникнути чи не уникнути цивільно-правової відповідальності відповідь чи підказку надає нам Верховний Суд України*.

За змістом статті 1166 ЦК України для застосування такої міри відповідальності як "стягнення збитків" необхідною є наявність !!!усіх!!! елементів складу цивільного правопорушення, а саме: 

- (1) протиправної поведінки, (2) збитків, (3) причинного зв"язку між протиправною поведінкою боржника та збитками, (4) вини. 

За відсутності хоча б !!!одного!!! із цих елементів цивільно-правова відповідальність не настає.

Отже покладення відповідальності з "відшкодування шкоди" на відповідача - Вашого контрагента, партнера, тощо - ускладнюється і має бути передбаченим Вашим правовим захистом за наявності усіх елементів складу цивільного правопорушення, !!!усіх без виключення!!!

Отже, прийміть до уваги, що в іншому випадку, у разі неналежної підготовленості Вашої правової позиції чи Ваших правників - Ваші наполегливі намагання у бажанні "відшкодування шкоди" можуть не мати і не нести реальної загрози для опонента і при цьому, як правило, мати не завжди бажану витратну частину на можливий неналежний правовий захист та марні судові витрати.

З великою повагою і сподіванням виявитися корисним,
Вадим Хабібуллін


____________________________
(*Постанова ВСУ № 3-72гс12)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.