ЗОЛОТА НИТКА

05 квітня 2023, 18:06
Власник сторінки
Викладач журналістики
0
46
ЗОЛОТА НИТКА
Виставка «Золота нитка Катерини Рапай». Національний музеї українського народного декоративного мистецтва (Київ)

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (Київ) відбулася виставка «Золота нитка Катерини Рапай».

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (Київ) відбулося відкриття виставки «Золота нитка Катерини Рапай».


Катерина Рапай - дочка знаної художниці-керамістки Ольги Рапай-Маркіш і видатного українського скульптора Миколи Рапая. Катерина займається ручною вишивкою в старовинних техніках
понад 35 років та відтворює власні фантазії у композиціях на улюблені історичні та сучасні теми. Глибокі фахові знання мисткині з історії текстилю, орнаменту, костюмів, а також досвід театрального художника та реставратора стали підґрунтям для народження авторських творів – своєрідних картин, створених голкою.




Катерина Рапай багато років працювала для антикварів та колекціонерів Європи. Брала участь у низці фестивалів, виставок у різних країнах світу. Заснувала  приватну золотошвейну майстерню, для якої навчала майстринь.
Представлена виставкова експозиція нараховує близько 20 вишитих картин, виконаних змішаною технікою: гладдю, гобеленовою вишивкою, люневільським гачком, шиттям золотом, аплікацією, вишивкою бісером, паєтками тощо.

Одна зі знакових виставкових робіт – вишита картина «Мотанка», над якою Катерина Рапай працювала два роки. .«Мотанку – образ старовинного та майже магічного українського символу – я створила її як оберіг для України ще до початку війни, після 2014 року», –  зазначила авторка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: картины,музей,Национальный музей народной архитектуры и быта Укр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.