Екранізація фільму «Спокуса» від Пола Верховена

26 жовтня 2021, 10:02
Власник сторінки
0
22
Екранізація фільму «Спокуса» від Пола Верховена

28 жовтня в український прокат на екрани виходить провокаційний фільм «Спокуса/Benedetta» від Пола Верховена.

28 жовтня в українському прокаті — гучна прем’єра Каннського фестивалю, показ якої заборонили в деяких країнах, та бойкотували католики у Нью-Йорку та інших містах — фільм «Спокуса/Benedetta», культового режисера Пола Верховена («Основний інстинкт», “Вона”, « Шоугьолз»). В Україні стрічка отримала віковий дозвіл 18+.

17 століття. Тоскана. До монастиря міста Пеша потрапляє маленька Бенедетта (Вірджинія Ефіра). Батьки побачили знамення серед збігу обставин, тож їхня донька тепер має стати черницею. Раз у раз у Бенедетти трапляються видіння, які ще дужче переконують її у вірності обраного шляху. Одного дня до монастиря прибігла юна Бартоломея (Дафна Патакія), шукаючи тут порятунку від наруги, яку вона терпіла у рідному будинку. Бенедетта опікується новенькою та виявляє до неї щиру небайдужість. Більш досвідчена у проявах небайдужості Бартоломея дедалі відвертіше залицяється до своєї старшої наставниці та відкриває для неї нові обрії насолоди любові між людьми.

Все це — лише зав’язка інтриги… Насправді, режисера цікавлять актуальні та сучасні теми: боротьба за владу, керування натовпом, маніпуляції свідомістю тощо. Результат вийшов захоплюючий!
Сценарій фільму заснований на книзі історикині та дослідниці ренесансу Джудіт Браун «Нескромні вчинки: життя монахині-лесбійки у Італії епохи Відродження» (1986), в роботі над якою авторка використовувала протоколи допиту монахині інквізицією та матеріали судового процесу ХVII століття у католицької церкві. Джудіт Браун прокоментувала, що «Пол Верховен та Девід Бірке написали захоплюючий сценарій, який досліджує перетин релігії, сексуальності та людських амбіцій в епоху чуми та віри».

82-річний режисер навмисно ігнорує пристойності, милується жіночим тілом, не боїться передбачуваних звинувачень в об’єктивації. “У більшості моїх фільмів жінки — це головне. І Бенедетта має багато спільного з героїнями “Основного інстинкту”, “Шоугьолз”, “Чорної книги” та “Вона” — каже Пол Верховен.

Журналісти мають можливість переглянути першими на прес-показі фільму,який відбудеться 26 жовтня о 15:00 у кінотеатрі ЦУМ Мультіплекс. Кількість місць обмежена. Реєстрація на прес-показ - 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.