"Oh,Happy Day! Spirituals in Concert" напередодні Дня закоханих у Києві

27 січня 2020, 14:19
Власник сторінки
1
19
   Oh,Happy Day! Spirituals in Concert  напередодні Дня закоханих у Києві

11 лютого Академічний камерний хор "Хрещатик" проводитиме концерт унікальної музики - афроамериканських спірічуелсів,- ритмічної афроамериканської музики, яка дала початок джазу, соулу, блюзу.

Академічний камерний хор «Хрещатик» представляє програму чудової, емоційної музики, що стала джерелом натхнення для джазу, блюзу, соулу.
«Oh, Happy Day! Spirituals in Concert» - помітна подія в хоровому та мистецькому житті столиці, адже на концерті прозвучать духовні пісні афроамериканців - "спірічуелс" в унікальному форматі театралізованих хорових мініатюр, з ритмікою, підкресленою перкусією.
Спірічуелс- духовні піснеспіви, основний жанр афроамериканського музичного фольклору.
В піснях цього жанру поєднуються африканські виконавські традиції та стиль хорових гімнів і балад англійських переселенців. Тематика спіричуелсів переважно пов'язана з біблійними образами, переплітаючись з оповідями про повсякденне життя, а також елементами гумору і думками протесту. Жанр виник в США у період рабовласництва на основі африканських і англо-кельтських традицій і остаточно сформувався наприкінці XIX століття.
Спочатку спіричуелси виконувалися хором а капела як колективна імпровізація, де мелодія варіювалася при кожному новому проведенні.
Саме національний фольклор афроамериканців згодом став підгрунттям для народження джазу.

На концерті 11 лютого харизматичні солісти і яскраві співаки хору вразять вас своєю колективною енергетикою і імпровізацією. Мелодика виплекана у горнилі багатовікової взаємодії білої та чорної культур, європейська гармонія і африканський ритм — відтепер у виконанні найсучаснішого українського мультижанрового хору.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: музыка,концерт,джаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.