Агні Парфене-прем'єра концерту духовної музики у Києві

30 серпня 2019, 10:23
Власник сторінки
0
19
Агні Парфене-прем єра концерту духовної музики у Києві
Різдво Богородиці, фрагмент української ікони 1722, художник-Йов Кондзелевич

19 вересня, напередодні православного свята- Різдва Святої Богородиці, у Києві відбудеться прем'єра піднесеної музики "Агні Парфене - Αγνή Παρθένε" від Академічного камерного хору "Хрещатик".

21 вересня православні християни святують Різдво Пресвятої Богородиці - християнське свято, присвячене народженню матері Ісуса Марії в сім'ї праведних Іоакима і Анни. . Образ Діви Марії- це приклад материнства, жертовної любові, скромності і смиренності, у всі часи викликав хвилювання та трепіт. Молитвами звертаючись до Бога, прославляючи Діву-Марію, композитори віками надихались на створення піднесеної музики.

19 вересня, саме напередодні Різдва Пресвятої Богородиці, відбудеться прем’єра концерту духовної музики, в мелодіях якої переплітаються тонкі закони всесвіту, віри та мистецтва.

 Однією з композицій, які звучатимуть на концерті, є Агні Парфе́не ( Ἁγνὴ Παρθένε), Чиста Діва — грецький православний гімн Пресвятої Богородиці, написаний святителем Нектарієм Егінським (1846-1920 рр). Поговорюють, святитель Нектарій почув гімн від ангелів. Сталося це тоді, коли святитель , який пройшов випробовування бідністю, зрадою та недовірою, молився -і відчув у сердці дивний спів. Здавалося, що він чує особливу мелодію. Здогадуючись, що відбувається, він підняв очі і побачив Пресвяту Богородицю у супроводі сонму ангелів, які співали особливий наспів.Так Пресвята Богородиця веліла святому записати цю пісню, аби люди співали її разом з ангелами… Мелодія гімну складена  одним з монахів монастиря Симонопетри у 1980 роках.

В концерті – перфомансі, у виконанні хору, солістів, його величності органу прозвучать шедеври: К.Сен-Санса, Ф.Шуберта, Й.С.Баха - Ш.Гуно, П.Масканьї, Й.Кочіда, Е.Маіконе та багато інших.

Концерт проходитиме у залі Кірхи Святої Катерини, на вулиці Лютеранській 22.
Квитки можна придбати в онлайн-касі kontramarka.ua
Вартість квитків 60-100 грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: церковь,музика,духовність,Богородиця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.