Пламеницька продовжує знищувати культурну спадщину України

17 грудня 2018, 19:55
Власник сторінки
Голова правління ГО "Національний центр захисту духовної спадщини"
0
54

Чи залишиться "культурна спадщина" як явище?

Український державний інститут культурної спадщини та його керівник Пламеницька О.А., продовжують нищити пам’ятки культурну спадщину України.

Вже 4 місяці пройшло з моменту коли наша організація розповідала вам про оборудки директорки інституту Пламеницької та її заступниці Лісової. З того моменту ситуація жодним чином не змінилася.

Український державний інститут культурної спадщини нічого не робить для формування Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Жодним чином не усунуті численні порушення виявлені в результаті попереднього аудиту. Аналітичний та бухгалтерський облік інституту так і лишається відсутнім.

Водночас, згідно інформації з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, Інститут витрачає, а по факту списує, гроші на обслуговування та діагностування комп’ютерної техніки. При цьому веб-сайт інституту, посилання на який знаходиться на бланку бюджетної організації – відсутній.

Пламеницька продовжує знищувати культурну спадщину замість того, щоб її охороняти. Якщо в минулому матеріалі, я акцентував увагу на комерційних замовленнях які виконує Інститут, натомість ігноруючи державні замовлення. То зараз здається дивним, взагалі хто замовляє комерційні проекти в УДІКС? Адже, виникають сумніви в компетентності працівників інституту. Так як, зараз УДІКС програє суди Національному заповіднику «Софія Київська» на суму 115 тис. гривень. Суть справи полягає в тому, що УДІКС штучно завищує вартість надання своїх послуг. Подумайте тільки, державний орган завищує вартість і наживається на державному заповіднику! Ці суди не є єдиними, загалом УДІКС фігурує в майже пів сотні судових справ.

З цього випливає, що діяльність Пламеницької є деструктивною для перспективи збереження культурної спадщини в Україні. Тому ми будемо звертатися до компетентних органів з вимогою звільнення та перевірки діяльності Пламеницької О.А. та Лісової М.С. на посаді директора та заступника директора Українського державного інституту культурної спадщини.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: культура,министерство культуры,Українська культура,культурное наследие ЮНЕСКО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.