До поранених бійців АТО – з книжкою!

24 липня 2017, 22:52
Власник сторінки
юрисконсульт
0
20

Сьогодні ініціативу групи волонтерів «Книжкова сотня» підтримав львівський письменник – Олег Пилипенко.

Бібліотека, яка зі слів координаторів «Книжкова сотня» вже налічує кілька тисяч книг, поповнилася виданням львівського автора «Львів назавжди зі мною».
Книжкова сотня вже третій рік поспіль проводить збір книжок для поранених бійців в зоні АТО. У добиранні жанрів книг волонтери насамперед керуються реальними побажаннями самих войнів. Неабияким попитом користується пригодницька література, історичні твори та спеціалізовані видання військової тематики. Також звичайно і детективи та фентезі. Серед читачів у військовій формі, можна віднайти і як справжніх поціновувачів науково-технічної літератури, так і любителів романтичних віршованих рядків.
Свою волонтерську місію координатори «Книжкова сотня» розпочали під час проведення Форуму видавців у Львові. Пригадують, як відвідувачі, так і самі автори почали приносити їм книги. Так у громадських активістів в наметі з’явилися топ-новинки української літератури 2015 року: "Аеропорт" Сергія Лойко, "Сильне ім’я Надія" Надії Савченко, нові твори Василя Шкляра та Левка Лук’яненка, збірки Анастасії Дмитрук та Марії Матіос, тощо.
"Усіх нас згуртував потяг до якісного читання, а також бажання забезпечити хорошими і потрібними книгами наших солдатів", – так прокоментувала початок діяльності одна з координаторів волонтерської групи Людмила Біда.
Нагадую, раніше громадські активісти ГО «СПАС» відправили книгу «Львів назавжди зі мною» в Луганську і Донецьку адміністрації, для читачів населених пунктів на лінії розмежування. ( )
«Сьогодні я жалкував лише про одне, - чому я не знав про існування Книжкової сотні раніше!», - прокоментував свою співпрацю з волонтерами «Книжкова сотня» письменник Олег Пилипенко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Олег Пилипенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.