Щосереди проходять зустрічі українського розмовного клубу

31 березня 2017, 23:36
Власник сторінки
Писатель. Журналист
0
1423
Щосереди проходять зустрічі українського розмовного клубу
Українські посиденьки

Український розмовний клуб збирає однодумців

Щосереди в «Українському домі», розташованому на Європейскій площі у Києві, о 18.00 зустрічається український розмовний клуб.

По словам  директора  благодійної організації «Благодійний фонд Український дім» Лілії Марини, керівництво всіляко сприяє популяризації української мови. Тож тематичні зустрічі, де кожен бажаючий може заринутись у спілкування в оточенні однодумців, набуває популярності серед населення столиці.

«Спілкування українською мовою збагачує і духовно, і душевно. Тож завжди приходжу сюди з задоволенням», - говорить Лілія Марина.

Фото: Лілія Марина

Продюсер Лілія Рубан на «Українськи посиденьки» прийшла вперше.  Говорили про українські театри, читали уривки з п'єс.

«Мій зять француз у захваті від української мови та традицій.  Зараз живе у Києві і вбирає в себе колоритність нашого народу. Подорожуючи, завжди з захопленням розповідає знайомим з усіх куточків світу про велич української культури », - розповідає Лілія Рубан.

Фото: Лілія Рубан

По словам організатора проекту «Українські посиденьки» Олени Татьянченко ідея проводити зустрічі виникла після Майдану. Саме тоді бажання розмовляти українською мовою  у повсякденному житті стало зотребовано серед російськомовних.

«Саме тому я і започаткувала цей проект – він абсолютно неформальний, просто приходьте, слухайте, знайомтесь з однодумцями і пробуйте говорити, а ми всі вам допоможемо і підтримаємо», - говорить Олена Татьянченко.

Фото: Олена Татьянченко

На зустрічи приходять ті, хто проявляє зацікавленість до мови та української культури та традицій. Кожного разу присутнім задається тема для спілкування, ще й розповідають цікаві факти з історії, побуту, мистецтва – та й взагалі обговорення  життєвих актуальних питань. Головна умова – спілкування тільки українською мовою.

 «Навіть якщо людина ще не перейшла на українську мову, але має таке бажання і готова спробувати, тут вона зможе зануритися в україномовну атмосферу і в психологічно комфортних умовах, за підтримки однодумців розпочати свій шлях до україномовності. Клуб базується на ідеї «кіл на воді», коли навіть від маленького камінця можуть розійтися широкі кола, які досягнуть самих берегів», - говорить Олена Татьянченко.

Фото з посиденьок

Ведуча заходу Саша Смуга повідомила, що 1 квітня на «Українськиїх посиденьках» будемо читати та слухати байки.  А ще – безліч сюрпризів,  жартів, розіграшів, а головне -  практика спілкування українською мовою. А у середу вечером в "Українському домі" відбудеться ще одна тематична зустріч.

Фото: Саша Смуга

Організатори «Українських посиденьок» закликають поширювати  ідею українських розмовних клубів серед населення не тільки столиці, а й по всій Україні.

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.