UKRAINE WILL SPEAK ENGLISH АБО АМБІЦІЯ РОКУ

29 березня 2017, 12:43
Власник сторінки
Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві
0
41
UKRAINE WILL SPEAK ENGLISH АБО АМБІЦІЯ РОКУ

Щохвилини 700 мільйонів людей по всьому світі синхронно вивчають англійську мову. Тепер ще понад два мільйони з них українці.

Будучи мовою міжнародного спілкування, офіційною у 67 державах і в трійці найпопулярніших мов світу, англійська має очевидну авторитетність. Необмежені можливості у спілкуванні, освіті, бізнесі додали ентузіазму українцям різних сфер діяльності приєднатися до її вивчення.

Згідно результатів онлайн-дослідження TNS у 2015 році, дві третини українців мають амбітні плани вивчати іноземні мови, половина з них обирає саме англійську. 89% опитаних респондентів її вивчали раніше вчать зараз, проте лише 18% володіють на рівні вище середнього. Це зумовлює відчутну кризу в самореалізації громадян, а відповідно і на ринку праці. Чи не тому понад 97% українських батьків хочуть, аби їх діти освоїли саме англійську. А вже з цього року й самі мають можливість навчатися.

Міністерство освіти і науки України та платформа з онлайн освіти Skills Academy запустили спільний соціальний проект вивчення іноземних мов LINGVA.SKILLS. З чисельністю два мільйони колективних заявок за чотири місяці він став найпопулярнішою освітньою ініціативою в країні. Віднині студенти вишів, освітяни, лікарі, військовики, держслужбовці та науковці зможуть вивчати англійську цілими колективами.

Навчання в проекті має ряд переваг: не лише безкоштовне, доступне в будь-який і для необмеженої кількості людей, але й якісно відрізняється від раніше пропонованих програм. Від нуля до рівня А2 слухачі можуть навчатися онлайн, тобто тільки за наявності інтернету, використовуючи найдієвіші методики ресурсу. Як переконують автори проекту, півгодини таких дистанційних занять на день протягом трьох місяців – і ви зможете впевнено розпочати використовувати англійську мову. Сприяють цьому індивідуальні налаштування сервісу, посилена увага аудіюванню та комунікаційним навикам. Рівні В1 і В2 кращі випускники зможуть опанувати вже в традиційному для більшості офлайн режимі на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка" в рамках співробітництва з NATO PDP по проекту вивчення англійської мови.

Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, як провідний ВУЗ України, у тому числі у питаннях запровадження інноваційних підходів до навчання, прийняв рішення провести науковий експеримент та створив на своїй базі Робочу групу з питань розробки методології змішаного навчання (Blended Learning) англійській мові з використанням технології Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingvа.Skills» та її впровадження у освітній  процес для навчання студентів. І вже до участі в цій ініціативі подали заявки більше 100 ВУЗів та 500 шкіл з усіх регіонів України.

Зараз проект вийшов на всеукраїнську платформу https://biggggidea.com/project/lingvaskills-/, адже для постійного вдосконалення потрібні додаткові ресурси, тому відтепер кожен громадянин може стати частиною наймасовішого освітнього Проекту України!

На що потрібні інвестиції:

1. Технічний розвиток сайту (Великий ажіотаж щодо навчання у Проекті потребує значних вкладень у модернізацію сайту, щоб користувачам було ще більш зручніше та цікавіше навчатись. Також ми плануємо додати сайту нових функцій, що збільшить ефективність та легкість навчання, на основі пропозицій від наших користувачів).

2.Сворення рівня В1 (Важливо для тих, хто вже закінчив рівень А1-А2)

 В)

3. Запуск масового змішаного навчання у ВНЗ та школах всіх регіонів України (Вже розпочали цей процес: створена офіційно робоча група при КНУ ім.. Шевченка, провели конференцію спільно з МОН, на якій присутні 300 викладачів англійської з усіх регіонів України)

 

Тепер вивчення англійської мови – не просто колосальна інвестиція в себе, а й у престиж держави.

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.