Дитяче свято духовності і культури

27 серпня 2016, 10:39
Власник сторінки
0
47
Дитяче свято духовності і культури

15-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно та телебачення «Веселка» та Всеукраїнський конкурс юних фотоаматорів «Ми – діти України»


У творчості народжується особистість. Проведення Всеукраїнських фестивалів дарує дітям незабутні свята, дає змогу проявити свої здібності, сприяє інтелектуальному та культурному розвитку дітей. «Таланту необхідно допомагати проявитися, особливо юному, а завтра обдаровані діти працюватимуть в ім’я України. Духовне багатство збережуть не комп’ютери чи архіви, а діти цього народу – вважає Костянтин Андрійович Холодняк - директор Кременчуцького міського центру позашкільної освіти, Заслужений працівник освіти України, кінорежисер, член Національної спілки кінематографістів України.

Саме тому політичною партією «Партія місцевого самоврядування» прийнято рішення: по-перше, сприяти Міністерству освіти і науки України в сфері позашкільної освіти; по-друге, увійти до складу організаторів проведення Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно та телебачення «Веселка» та Всеукраїнського конкурсу юних фотоаматорів «Ми – діти України».

Кременчуцький міський центр позашкільної освіти має визнаний високий авторитет, отриманий у проведенні масштабних дитячих заходів, тому традиційно на його базі з 22 по 25 серпня 2016 року проходив 15-й ювілейний Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно та телебачення «Веселка» та Всеукраїнський конкурс юних фотоаматорів «Ми – діти України».

У фестивалі взяли участь представники 12-ти областей України і ще 5-ти областей взяли участь у заочному конкурсі. Всього учасників було – 71, не враховуючи членів оргкомітету. На розсуд журі було представлено 50 фільмів та 165 фотографій. У ході фестивалю було знято ще 6 фільмів і 60 фотографій, які брали участь у бліц-конкурсі.

Під час фестивалю діти не тільки змагалися, а й відпочивали. Для них була організовані: екскурсія по місту, прогулянка на катері по Дніпру, відпочинок у міському аквапарку, майстер-класи кінорежисера і актора Валерія Степаняна-Григоренка, фотохудожниці Христини Парипи. Учасники фестивалю втретє взяли участь у параді вишиванок, який проводився в місті Кременчуці Полтавської області.

Особливою подією на фестивалі стала презентація до 25-річчя Незалежності України, книги Миколи Степаненка «Казахстан – Україна: дружба, загартована полум’ям війни». Український народ ніколи не забуде, що за свободу і незалежність нашої Вітчизни пролилася і кров найкращих синів казахстанського народу.

Всі діти-учасники були нагороджені дипломами 1-3 ступенів та цінними подарунками. Перше командне місце у фотоконкурсі посіла команда з Волинської області, друге – поділили команди з Миколаївської та Черкаської області, на третьому – представники Вінницької області. Гран-прі у відеоконкурсі вибороли юні кінолюбителі з дитячого кіноцентру «Веснянка» з міста Дніпра.

За представленням Голови Ради партії місцевого самоврядування Олександра Кондрашова, керівники делегацій і організатори заходу були нагороджені ювілейними медалями «25-років Незалежності України». Нагороджували відзнаками багаторічні організатори фестивалю, член Ради ПАРМС, Гетьман Козацького Руху України Микола Степаненко та завідувачка відділом Кременчуцького міського центру позашкільної освіти, Відмінник освіти України Валентина Холодняк.

Свято дитячої творчості принесло її учасникам емоційне задоволення, додало нової енергії і бажання підкорювати нові незвідані вершини кіно-, фотомайстерності. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: дети,фотография,кинофестиваль,кино
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.