Полтавчани виявили археологічну знахідку

07 липня 2016, 16:06
Власник сторінки
Вольный художник. Архитектор. Блогер. Интернет. Заработок в интернете.
0
38

Полтавчани виявили археологічну знахідку і вимагають призупинити будівельні роботи на цьому місці

Полтавчани виявили археологічну знахідку і вимагають призупинити будівельні роботи на цьому місці
Про це написав на своїй сторінці в Facebook Голова ГО «Громадського контролю Полтавщини» Андрій Храмов, пише «Слово і Діло»

Він також виклав звернення, з яким звернувся до виконавчого комітету Полтавської міської ради та обласного Управління культури. В ньому, посилаючись на ст 36 Закону України «Про охорону культурної спадщини», він просить призупинити будівельні роботи, як того вимагає закон і чого не було зроблено до цих пір.

З А К О Н У К Р А Ї Н И Про охорону археологічної спадщини Стаття 13. Участь громадськості в охороні археологічної спадщини Громадські організації, громадяни сприяють органам охорони культурної спадщини у проведенні практичних заходів з виявлення, вивчення, обліку та охорони об’єктів археологічної спадщини, популяризації серед населення знань про них та пам'яткоохоронного законодавства, здійснюють громадський контрольза станом збереження, використанням, консервацією та музеєфікацією пам'яток археології. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування сприяють діяльності Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Українського фонду культури, інших громадських організацій, а також громадян з охорони археологічної спадщини. Стаття 19. Обов'язки юридичних і фізичних осіб, у користуванні або володінні яких перебувають археологічні об'єкти - негайно інформувати про нововиявлені об'єкти або предмети в межах території, яку вони використовують для своєї діяльності; - сприяти і не перешкоджати будь-яким роботам з виявлення, обліку та вивчення археологічних об'єктів або предметів. Стаття 22. Відповідальність за порушення законодавства України про охорону археологічної спадщини Юридичні і фізичні особи, дії або бездіяльність яких завдали шкоди археологічній спадщині, несуть відповідальність відповідно до законодавства України. Кримінального кодексу України Стаття 298 Знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини та самовільне проведення пошукових робіт на археологічній пам'ятці 1. Умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини - караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років. 4. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. На стройке в Полтаве по ул. Ляхова, нарушают закон Украины!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.