Фотовиставка «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу прав людини»

08 червня 2016, 18:38
Власник сторінки
0
514
Фотовиставка «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу прав людини»

Виставку підготували на замовлення Міністерства закордонних справ Республіки Польща

У Вінниці у світлиці Музею Коцюбинського, що за адресою м. Вінниця, вул. Бевза, 15 представлена фотовиставка «Мустафа Джемілєв. Незламний борець за свободу прав людини»

Проект Польського Інституту в Києві, виставка представляє постать Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента, людини, що незламно бореться за права своїх співвітчизників, послідовно захищає універсальні ідеали свободи, демократії та прав людини у світі.

Постать Мустафи Джемілєва представлена на фоні короткої історії дисидентського руху в СРСР; боротьби кримськотатарського народу за право повернутись до Криму; участі у створенні демократичної України, а також у протестному русі на Майдані 2013–2014 рр.; російської окупації Криму та агресії проти України.

Виставку підготували на замовлення Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Розробка та координація: Недім Усейнов у співпраці з Ізою Хруслінською та Кшиштофом Становським з фонду Міжнародної Солідарності. Графічне оформлення: Heroldart.com . Проект орнаменту: Рустем Скібін.

Урочисте відкриття виставки відбулося за участю директорки Польського Інституту в Києві Еви Фіґель у рамках ІІ Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo». (Я була на відкритті фестивалю і виставки)

У Вінниці Виставка триватиме до 15 червня. Вхід вільний.

У квітні виставка експонувалася в Київі на фестивалі "Книжковий Арсенал". Я теж була на тому фестивалі, але не встигла створити репортаж.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Крымские татары,Польша,Крым,Винница,виставка,Польща,фотовыставка,Мустафа Джемилев,Джемилев,Вінниця,фотовиставка,Джемілєв
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.