КОНСТАНТИНОПОЛЬСЬКА ЦЕРКВА - МАТЕРИНСЬКА ЦЕРКВА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ

19 березня 2016, 11:16
Власник сторінки
0
75
КОНСТАНТИНОПОЛЬСЬКА ЦЕРКВА - МАТЕРИНСЬКА ЦЕРКВА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ

У кожної нації є речі, що дані їй об’єктивним ходом історії. Наш зв’язок з материнською Константинопольською церквою є об’єктивною історичною даністю для української нації.

У кожної нації є речі, що дані їй об’єктивним ходом історії. Наш зв’язок з материнською Константинопольською церквою є об’єктивною історичною даністю для української нації. Українська православна церква народилась від своєї хрещеної матері – Константинопольської церкви, тому стамбульський Вселенський Патріарх – наш рідний хрещений батько. Та в Кремлі цю об’єктивну істину ніколи не хотіли визнавати, адже вона не вписується в московські імперські стратегії. Тому названа тітка – московська церква, вважає за вірне противитись законному спілкуванню доньки – України зі своєю хрещеною матір’ю, Константинопольською церквою. Методи такого супротиву відомі й перевірені не одним імперіалістом світу: розділяй і володарюй.

Ось і розділив Кремль, у свій час, українське православ’я на московський та київський патріархат. Хоча московський патріархат бере початок від київського, адже саме наші, українські священики, стояли у його джерел та визнавати цього кремлівська імперська пихатість не бажає. Але історичні факти вічно замовчувати не вдається. Те, що Україна мала й має на порядок вищу духовність є незаперечний факт. Православ’я на київських пагорбах єднало український народ задовго до того, як на карті появилась Москва і тим більше Московія, як державне утворення. У Москві забули про Флорентійський собор 1439 року за участі глави Київської церкви Митрополита Ізидора, який разом із папою Римським і більш як 300 єпископами латинської і грецької церков підписали угоду про об’єднання.

Московська православна церква історично спрямована на свою підлеглість державному апарату та його імперській політиці. Вона завжди освячує все, що необхідно для імперії, яким абсурдними й гріховними не були б імперські запити. В цьому суть Московського православ’я, іншим воно зможе стати тільки тоді, коли зникне імперія. Тоді Московське православ’я, можливо, повернеться лицем до свої пастви, адже поки що воно услужливо ловить кожну зміну настрою в Кремлі, бажаючи підіграти цьому настрою, демонструючи «велику єдність». До речі, Патріарх Московський перебуває лише на п’ятому місці в ієрархії лідерів православних церков. На першому місці – Патріарх Константинопольський Варфоломій.

Особливо Московська православна церква противиться процесу об’єднання українських християнських церков у Єдину Українську Помісну Православну церкву, адже тоді зникне її штучно насаджений духовний полон над частиною українських християн. Та історія людства довела, що об’єктивний хід історії не зупинити ні одній імперії і московська імперія винятком не буде. Про проблеми на шляху створення Української Помісної Православної церкви йшлося під час зустрічі Президента Україна Петра Порошенка з Архієпископом Константинопольським та Вселенським патріархом Варфоломієм І під час візиту до Туреччини. Вселенський патріарх ще раз наголосив, що церква Константинополя є материнською церквою української нації і цей духовний зв’язок постійно зміцнюється. Своїм обов’язком Варфоломій І назвав процес постійної молитви за мир і єдність в Україні.

Створення Української Помісної Православної церкви духовно зміцнить Україну, послабивши деструктивний вплив Московського патріархату. Саме цього Кремль та вірне йому церковне керівництво вкрай не бажають, адже всю свою многогрішну історію Москва боролось проти Києва за незаконне для себе право бути першою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Церква,Росія,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.