Філософія їжі в наш час

30 листопада 2015, 01:46
Власник сторінки
Журналіст
2
60147
Філософія їжі в наш час

Те що ми їмо та якого етикету дотримуємось відображає певну епоху і ритм життя. Так що можна сказати про нас?

Наше покоління схибнулось на швидкості. Ми несемось навздогін невідомо чому, не розуміючи куди саме нас несе вир випадкових подій, з яких складається наше життя. Це відображається у всьому: музиці, яку ми слухаємо кожного дня, стиль, який ми обираємо, вдягаючи щось зранку, відносини, які починаються і закінчуються в одну ніч, у ранньому виборі професії та у їжі, яку ми споживаємо.

«Скажи мені, що ти їси і я скажу тобі хто ти»

Бургер, картопля фрі, слойки з Форнетті, піца, суші, руллє – усі страви згідно темпу нашого життя – швидкі, невеликі та невибагливі у приготуванні. Пишні обіди, вечері у колі сім’ї за родинним столом вже давно канули на дно часового вихру. Молоді господині вже не хизуються унікальними рецептами домашньої смакоти і змагаються лише за краще селфі у дорогому ресторані. Ми стали такими ж  інтелектульно та емоційно куцими як ролл дорогого суші: на вигляд дорого, але смак відчуєш тільки після шостої порції.

«Добрий сніданок – запорука гарного дня»

Хто з вас сьогодні поснідав? Ніхто. Сандвіч з кавою не рахується. У Вас був справжній сніданок, повний здорової їжі? Ви - вимираючий вид, який треба записати у Червону Книгу Гурманів. Я не снідаю уже давно. Чому? Кожного ранку просинаюсь дратівливою через недосип, за вікном похмура погода, а ще й кудись треба йти і в мене починається нудота. Я не можу нічого з’їсти. Нічого! В раціоні за день у мене тільки пародія на пізній обід і все. Вихідний чи будень – неважливо. Це вже звичка від якої не здихаєшся. Адже стандартний 3- разовий прийом їжі лише для щасливих та заможних. Я не така. Ми всі не такі.

«Стабільність економіки в державі пропорційна кількості проданих сортів сиру і вина»

Який там сир та вино?! Пиво та чіпси в АТБ. Уявіть здивування автора цієї фрази, якби він побачив рівень життя українця. Для західного світу ми просто за межами розуміння. Як можна на такі мізерні зарплати та з величезними цінами взагалі жити? Хоча, враховуючи дивовижність злетів фантазіі Далі, йому б у нас сподобалось. Адже Україна - це бездонна діжка натхнення та образів на будь-який смак. Скільки ж у нас обдарованих, неповторних творців. А ми всі добре знаємо: талант повинен бути завжди голодним.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: еда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.