Для особливої ночі Хеловіна, з любов’ю

30 жовтня 2015, 21:16
Власник сторінки
Журналіст
0
70643
Для особливої ночі Хеловіна, з любов’ю

Ця стаття для тих, хто не піде у яскравому костюмі в паб чи клуб, а проведе цю ніч у містичній атмосфері хоррору разом із найкращими фільмами цього жанру. Ось мій список.

Розпочнемо з фільму режисера Джеймса Вана «Мертва тиша» (2007р).
З назви стає зрозумілим, що творці фільму зіграють на контрасті між нагнітаючою мелодією та цілковитою тишею, під час якої відбувається щось страшне. Це історія про серійні вбивства, в центрі кожного з яких була лялька Біллі. На вигляд вона зовсім не викликає довіри та ховає за своїми великими очима таємницю, яку головний герой розкриє в самому кінці, та заплатить за неї високу ціну.
Фільм дійсно вартий кожної хвилини, що ти на неї витратиш. В ньому є майже все: цікавий сюжет, нагнітаючий саспенс, піком якого є тиша, а не страшна пика посеред екрану, що досить цікаво для такого жанру фільму. Кров
яки та  рваних шматків тіла достатньо. Єдине, що може не сподобатись – це головний герой. З початку фільму він викликає в тебе почуття сорому, а потім ти вже бажаєш, щоб його скоріше вбили. Він не змушує тебе співчувати йому, переживати разом з ним трагічну історію його життя. І це мінус. Хоча, такі як я знайдуть в цьому плюс, адже з головного героя можна покепкувати поки в кадрі немає нічого страшного чи захоплюючого.

Також, тим, хто ще не бачив, раджу подивитись «Окулус» (2014 р)
Режисер Майкл Фленеган. Ми стикаємось з ще однією історією «сім’я переїхала до нового будинку, а потім вони померли». Та на цей раз не сам дім стає джерелом зла, а лише дзеркало. Всі ми знайомі з містикою світу задзеркалля, а тепер нам покажуть як дзеркало може повністю заволодіти свідомістю людини та перевернути все, що нас оточує догори дри
ґом. Це окрема свідома істота, що могутніша за якихось там привидів, демонів чи полтергейстів. Це вбивця, який ніколи не залишить слідів, адже кожна його жертва буде прагнути стати вбивцею. Фільм побудований на тонкій грі з нашою свідомістю і, чим ближче до кінця, тим незрозумілим все стає. Де ілюзія, а де реальність – вже нема різниці. Цей фільм захопить тебе повністю і не відпустить аж до кінця. Він не лякатиме огидними мордяками і навряд чи задовольнить чуюсь жагу до крові, але заполонить твій мозок надовго. Тому бажаю всім в ніч Хеловіну поринути у таємничість невідомої сторони свого віддзеркалення.

Далі хочу порекомендувати фільми «Астрал» та «Астрал: Частина 2» (2011р та 2013р)
Ще один шедевр Джеймса Вана. Це мабуть перший фільм жахів, що дійсно мене сильно налякав. Настільки, що я не могла заснути, бо боялась потрапити в астрал.
Це історія про сім’ю Ламбертів. Після переїзду до нового будинку старший син головного героя за дивних обставин потрапив у кому. Лікарі були безсилі пояснити причину раптової хвороби. Тому батьки звернулися на допомогу до спеціалістів з паранормальних явищ. Виявилось, що таємниця недуги хлопчика ховається ще в дитинстві його батька. Чи врятує тато свого сина і яка буде ціна за спасіння дитини дивіться самі. Сюжет майже стандартний: тема потойбічного світу, привидів та дому зі своїми таємницями. Але як все знято! Я тремтіла до нестями кожного разу, коли бачила привид злої бабці, під час подорожі у Астрал і особливо в останній сцені фільму.
Дилогія «Астрал» просто неперевершена у своєму роді. Друга частина не така лячна, як перша, бо базується на історії привида з минулою частини, та сюжет все компенсує. Для тих, хто буде дивитись цей фільм вперше, не хочу переказувати все найцікавіше, тому скажу просто: «Подивіться «Астрали» в ніч на Хеллоуін і це свято не пролетить даремно!»

 

«Сайлент Хілл» Крістофа Гана. Мабуть, всі його бачили, але то пусте, подивіться ще раз, це ж Хеловін і як він може пройти без Алесси? Тепер можете гортати далі, а я напишу ще кілька слів. Бо цей «жахливчик» кращий з найкращих!
Все почалося з того, що автори подумали: «А чого нам задовольнятись лише типовим будинком зі страшилками, давайте створимо ціле місто!» І вони створили Сайлент Хілл. Тебе одразу охоплює його історія, його звичаї, його мешканці та його гріхи. Сюжет бере в  заручники свого глядача і веде до апогею, поступово додаючи цікавих, харизматичних героїв, химерних монстрів, чудовий музичний супровід і постійний екшн, що не змушує глядача засумувувати. Любі шанувальники фільмів жаху, погодьтесь, скільки ми страждали від нудьги на початку картини! Чекали, поки нам покажуть героя і його життя до переломного моменту, поки герої стрічки нарешті займуться сексом, а потім всіх, у кого він був, повбивають, а той, хто не піддався спокусі, розпочне свою гру на виживання. Режисери, досить так робити! Це все аж ніяк не цікаво!
«Сайлент хілл» я дивилась на одному подиху, який час від часу перехоплювався від сцен, коли місто занурювалось у свої жахи ночі. І про головне: цей фільм показує, що ніяк не монстри, привиди чи інша фігня – найстрашніше, що може статися в цьому світі, а люди, що втрачають свою гуманність, доброту та милосердя замінюючи ці поняття фанатичною вірою у безглуздя.

Також хочу ще згадати франшизи «Пила», «Пункт Призначення» та «Паранормальне явище». Це дійсно гарна ідея, переглянути улюблені серії фільмів.
Я не згадувала «Сіністер», «Дзвінок», «Привиди в Конектикуті», «Жах Амітівілля», «Закляття», «Скринька прокляття», «Дитя темряви» це не означає, що вони погані, просто, як на мене, не кращі.

І на завершення я хочу порадити кінострічку «Мама» (2013 р) Гільєрмо дель Торо.
Ще один неперевершений фільм, що варто переглянути в ніч Хеловіна. Головними героями стають 2 маленькі дівчинки, яких взяла на виховання привид. А як тут не пожаліти діток? Батько збанкрутував і вирішив, що на цьому життя закінчилось, тож треба повбивати всю свою сім
ю. Жінку він вбив одразу, а от доньок відвіз до лісу, де їх вже захистили надприродні сили. Так дівчата прожили 5 років. Якщо когось зацікавило, як вони пристосуються до цивілізованого світу і чи відпустить їх «мама» жити в ньому, то дивіться і не пошкодуєте. Саспенс на рівні. Страшна морда є - це привид, але вона лякає просто своєю присутністю та агресивністю. В цілому фільм залишає дійсно моторошне враження та буде досконалим завершенням вашої містичної ночі.

Памятайте, вся нечисть в цю ніч розгулює по світу. Хтось, однак, прийде і по твою душу, особливо, якщо ти залишишся сам вдома. Тому саме час тобі підготуватися до цієї зустрічі нічним хіт-парадом якісних фільмів жаху.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Хэллоуин,ужасы,фильмы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.