«Багряний пік» - чи варто платити за квиток?

07 жовтня 2015, 21:07
Власник сторінки
Журналіст
0
6976
«Багряний пік» - чи варто платити за квиток?

Через тиждень стартує новий шедевр містичного жанру від культового режисера та сценариста Гільєрмо дель Торо.

В цій статті я намагатимусь обєктивно проаналізувати усі «за» та «проти» перегляду цієї стрічки у кінотеатрі.

Сюжет

Почнемо з найцікавішого. Фабула дійсно приваблює любителя фільмів жахів.
Едіт (Міа Васіковська) з дитинства бачить привидів. Їй ніхто не вірить, тому вона стає письменницею. Одного разу вона зустрічає таємничого джентльмена Томаса Шарпа (Том Хіддлстон). Між ними виникає палке кохання. Згодом вони одружуються. І все було б добре, якби після весілля Едіт, переїхавши до фамільного маєтку свого чоловіка, не почала б бачити зловісних привидів. Підозри викликала і сестра Томаса – Люсіль (Джесіка Честейн), що живе разом із подружжям.

Хто знімав?

Режисер, продюсер та сценарист цього фільму – Гільєрмо дель Торо. Такі роботи як «Мама», «Притулок» «Тихоокеанський рубіж», трилогія «Хоббіта» та «Лабіринт Фавна» не можуть залишити байдужим глядача. Серед його картин чітко виділяється жанр хоррору, проте мета кожного фільму не налякати глядача, а навчити його. Разом із головним героєм ти усвідомлюєш тяжкість буття, справжню ціну вибору та карколомність ситуацій, в яких міг опинитися кожен. І без перебільшення, Гільєрмо дель Торо змушує твоїх мурашок бігати по тілу від подиху зла, що живе в його картині.
Звичайно, всі ми не без гріха і не всі твори видатних митців – феноменальні. Тому сподіваюсь, що «Багровий пік» не повторить помилок попереднього фільму Торо «Не бійся темряви». В ньому також підіймалася тема «живого» дому, але невдалі характери головних героїв, кумедність всеохоплюючого зла та помилковість сценарних ходів потягнули цю кінокартину на дно мистецького арсеналу Гільєрмо дель Торо.

Хто в головних ролях?

Міа Васіковська – це молода австралійська акторка, яку ми запам’ятали як Джейн Ейр із екранізації Кері Фукугами (2011р) та Аліса із адаптації Тіма Бертона (2010р). В фільмі вона грає Едіт Кашинг. Мабуть Гільєрмо дель Торо захопився Мією і її образом  позбавленої харизми Аліси і саме тому просто переглянувши трейлер «Багряного піку», ми знову бачимо цю до безликості бліду дівчину, що змінює свої яскраві платтячка замість того, щоб змінювати емоції на своєму обличчі. Знову вона повсюди бігає. Знову нам показують, як вона ще змалечку має дар, який із віком її виділить серед інших. Що казати про сценарій, їй навіть зачіску полінувалися змінити! Ті самі бліді хвилясті патли! Складається враження, що її вирізали із фільму Бертона та змонтажували сюди. Тому можна сміливо називати її «блідоАліса» і йти далі.

Том Хіддлстон – англійський актор, що заполонив серця багатьох образом Локі у дилогії «Тор» та фільмі «Месники». Він зіграє роль чоловіка Едіт, Томаса Шарпа. На перший погляд, його амплуа також буде незмінним у «Багровому піку». Все той же красунчик, із незрозумілим минулим, таємничим планом та звабливою посмішкою. Вам цікаво що було б, якби Локі шукав собі дружину? «Багровий пік» розкаже про це, та про те де б він ховав трупи асгардійців.

Джессіка Честейн – американська акторка, що знімалась у багатьох визначних фільмах, таких як «Найпянкіший округ у світі», «Дерево життя», «Інтерстеллар», «Прислуга», за роль у якому була номінована на Оскар. Також зауважимо, що Джессіка вже встигла плідно попрацювати з Гільєрмо дель Торо на зйомках фільму «Мама». В «Багряному піку» вона постане у ролі таємничої сестри Томаса Шарпа – Сесіль. Маю надію, що цей найбільш інтригуючий персонаж фільму розкриється повною мірою, а Джессіка Честейн покаже свій рівень майстерності. Чи це завдяки інтуіції, чи завдяки вишуканому смаку, але акторка знімається здебільшого у якісних кінострічках і не має на собі клейма «актор однієї ролі».

Висновок

Отож бо, підсумуємо. Цікавий сюжет + культовий сценарист, режисер+ найбільш видовищна подія року + гарні актори (не враховуючи штампованість їх образів) + у фільму рейтинг (16+), а отже його випустять у вечірні сеанси, щоб ціна одного квитка була як за 2 (ранковий сеанс і денний) і… Висновок напрошується сам – якщо тематика жахів захоплює тебе з голово і ти не пропустив жодного шансу, аби полоскотати собі нерви, то вперед, ти не пожалкуєш про свій вибір. Якщо ж ти просто фільмоман, то почекай недовго та подивись цей фільм вдома, не переплачуючи. А я відвідаю «Багряний пік», аби насолодитись неймовірною картинкою, через повагу до режисера і щоб розвіяти свої сумніви щодо його якості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: киноафиша
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.