У Києві пройшов перший фестиваль "Історичне коло"

18 травня 2015, 11:07
Власник сторінки
Писатель. Журналист
0
104

На вихідних у Києві у парку імені Шевченка пройшов фестиваль "Історичне коло".

Такий фестиваль в Україні проходить вперше. Його організатори Олена Осмоловська та Ірина Гнатенко розповідають, що передумовами стало те, що зараз у зв'язку з подіями в країні, з'явилася гостра потреба нести знання про історію України в маси. І цим в першу чергу можуть займатися історики, проте їм необхідні певні майданчики та умови.
На сцені під відкритим небом пройшла дискусія між видавцями та істориками.
Вони обговорювали питання важливості випуску книги на історичну тематику, а також те, як створити цікавий і потрібний продукт для читача.
Так, видавці розповіли, що книговидання в Україні поки ще на низькому рівні.
Однак історичні книги все таки на тлі інших користувалися попитом. Вони припустили, що сучасним українцям цікавий жанр фікшен. І було б чудово, якби історики співпрацювали з письменниками та видавцями. Так як, на жаль, не всі вузькопрофільні фахівці здатні написати читабельний текст для великої маси людей. А ось фактаж від істориків був би дуже доречним для тих, хто береться писати книги на основі історичних подій.
Історики в свою чергу розповіли, що практично кожен з них має цікаві матеріали, які гідні того, щоб на їх основі випустити книгу.
Тому вони із задоволенням налаштовані співпрацювати  з видавцями і готові розглядати пропозиції.
За словами одного з організаторів фестивалю та письменниці Ірини Гнатенко, історикам важливо не тільки створювати цікаві матеріали, які можна видавати, а й самостійно просувати свої знання в маси. Зустрічатися з потенційними читачами - тільки таким чином на даний момент можна привернути увагу до своєї книги. В інформаційному потоці люди не встигають просівати найкраще. І читач часто йде не настільки за цікавою темою, як за автором.
За словами
одного з організатора фестивалю і видавця Олени ОсмоловскоЇ, девізом заходу стало "історія об'єднує". Вона зазначила, що вивчення свого минулого - корисне і важливе заняття і у історичної книги є майбутнє.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: история,книга,фестиваль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.