Костянтин Красовський: “Дух холодноярців – це прагнення бути вільним”

29 квітня 2015, 11:57
Власник сторінки
Політик, законотворець.
0
61

Кременчуцькі свободівці, спільно з головою Кременчуцької ГО “Майдан” Володимиром Пилипенком, вшанували холоднояріців у Чигирині, що на Черкащині.

Кременчуцькі свободівці, спільно з головою Кременчуцької ГО “Майдан” Володимиром Пилипенком, вшанували холоднояріців у Чигирині, що на Черкащині. На Замковій горі відбулися освячення комбатанської військової організації «Легіон Свобода» та молебень за Україну за участі Патріарха Філарета. Опісля молебню, разом зі всіма вшанувальниками, представники кременчуцької громади дали клятву на вірність українському народові. Далі бійці-націоналісти пройшли урочистою ходою славетною столицею гетьманської держави Б. Хмельницького.


Як заповів український пророк Тарас Шевченко: “... І повіє новий огонь з Холодного Яру…”. Протягом віків неодноразово збувалось Кобзареве пророцтво, і сьогодення знову вимагає вибору: рабство чи воля? Обравши волю, взявши у руки зброю, націоналісти і патріоти пішли боронити Україну від російського агресора. На цьому історичному місці сплелося минуле і майбутнє, втілившись у незмінному прагненні українців, бути вільними і непереможними.


Заступник голови ВО "Свобода" із воєнних питань Юрій Сиротюк зазначив: «У нас ніхто не уникає мобілізації, якщо тебе кличуть, а ти не йдеш в армію – ми тебе не знаємо і виганяємо зі «Свободи». Свободівці воюють по всьому фронту, в складі добровольчих батальйонів, ЗСУ, Нацгвардії. Я, коли виїжджаю на передову, зустрічаю наших бійців від Щастя до Пісків. У нас є необхідність тримати зв'язок один з одним. Разом зі мною воюють свободівці-парламентарі VII скликання Олексій Кайда, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок та екс-віце-спікер Руслан Кошулинський».


«До «Легіону» входять батальйони «Січ» та «Карпатська Січ», які здебільшого складаються із свобідівців. Ми – продовжувачі справи холодноярців, бо нам зараз доводиться виборювати незалежність України у протистоянні з російським окупантом. Ця війна лише починається і триватиме, доки ми не переможемо – боротьба може закінчитися або у Чопі, або у Владивостоку. Завершенням війни має стати не припинення, замороження конфлікту, а повне знищення ворога», – заявив під час виступу очільник «Легіону Свободи» Олег Куцин.


Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, звертаючись до учасників вшанувань, наголосив: «Українці приїздять у Холодний Яр, бо саме тут живе дух холодноярців, які разом з українськими козаками, Січовими Стрільцями, бійцями «Карпатської Січі», повстанцями, бандерівцями усіма, хто поклав свою голову за незалежну Україну, були сподвижниками князя Святослава ».


Опісля вшанувань, націоналісти відправились на фронти: одні на Схід, продовжувати боротьбу з зовнішнім, а інші – із внутрішнім ворогом, який в якості п'ятої колони, поневолює українців, користуючись важелями влади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: ВО "Свобода",Кременчук,Холодний Яр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.