Ще один ДОКАЗ того, що УКРАЇНА - ЄДИНА історично!

27 листопада 2014, 14:39
Власник сторінки
Публіцист. Блог про культуру, історію України та інше
0
207

Вишні на могилах українці саджали на всій території України

Ще один ДОКАЗ того, що УКРАЇНА - ЄДИНА історично!

Дослідник Олекса Воропай засвідчив, що на Херсонщині на могилах саджали вишні.

Підтверджує цю дуже давню традицію і Тарас Шевченко в повісті «Близнюки», де один з персонажів, пасічник, заповідає, щоб над його могилою посадили липу в головах, а черешню в ногах. Т.Г. Шевченко був родом з Черкащини.

На Чернігівщині й на Черкащині старі люди, говорячи про те, що скоро вже час їм лягти в землю на кладовищі, кажуть: «Скоро вже мені туди, у вишеньки». При цьому можуть ще й рукою махнути в бік могилок.

Вишні на старих могилах мені вдалося віднайти на кладовищах у селах Броварського району Київської області та в селі моїх предків на північно-східній Чернігівщині. Причому ростуть ті вишні не біля могил, а прямо з могильних горбів.

На цьому фото з Чернігівщини вишня на могилі без хреста ліворуч, а біля могили праворуч липа; обидві могили повністю заросли барвінком малим.

Кисіль з вишень був обов’язковою поминальною стравою на Поліссі.

Агітація за НОВОРОСІЮ могла (може) мати успіх тільки тому, що ми, українці, забули і нічого не знаємо про традиції наших прадідів, а вони майже ОДНАКОВІ і на Півночі, і в Центрі, і на Півдні України.

Зараз знову деякі публічні діячі починають розказувати про те, що ми не повинні зациклюватися на етнічній культурі українців, бо Україна - багатоетнічна держава. Нічого не маю проти розвитку і популяризації культур національних меншин в Україні, але хотілося б, щоб під цим приводом не продовжили політику мовчання ЗМІ протягом останніх 20 років про культуру основного корінного народу України - українців.

І взагалі, чому кримських татар визнали корінним народом України, а українців - досі ще ні???

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Українська культура,екологічні традиції українців,українці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.