Голодомори в УСРР в 20-30-х роках ХХ століття

20 листопада 2014, 10:17
Власник сторінки
0
59

Український народ – люді, які пережили страшні часи, та все ж залишилися живі.



Радянська влада та українці ніколи не могли вжитися разом, а все тому, що наша нація – це сильні люди, які не давали спокою союзівцям.

Довідка

Голодомо́р — масовий, навмисно зорганізований радянською владою голод, що призвів до багатомільйоних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР.

         1921-1923 роки – перший голодомор в Україні. Радянська влада стверджувала, що причиною голоду були посухи, які спричини неврожай. Брехня! Як можна було, знаючи про неврожай, змушувати людей віддавати хліб на експорт? Це було варварством та свідомим винищенням українців.

         Про голод в Україні мовчали, коли про голод на Поволжі знали майже всі. Голодомор охопив більшу частину України – 21 повіт. Люди не могли займатися сільським господарством, бо у них на те просто не було сил. В їхніх головах був лише голод. Він затьмарював людський розум,люди стали подібними до тварин, яким потрібно було лише поїсти. Як можна було таке допустити? Відповідь лише одна: щира ненависть до українського народу.

         На цьому винищення українців не закінчилося. 1932-1933 роки – найстрашніший голодомор в Україні. За допомогою цього голодомору радянське керівництво хотіло змусити селян вступати до колгоспів.

         Мій дідусь розповідав, як люди тинялися вулицями в пошуках хоч чогось їстівного, люди пухли від голоду. Від безвиході їли навіть собак та котів. Ті, в кого розум був зовсім затуманений, навіть опускалися до канібалізму. Голод був штучний: людям могли постачати продукти і всього цього можна було б уникнути, але ж ні – радянська влада вже прийняла своє рішення. Всю впевненість у своїх діях союзники показали 7 серпня 1932 року, коли видали постанову, яку в народі прозвали «законом про п’ять колосків». Вона передбачала за крадіжку колгоспної власності розстріл із конфіскацією майна чи позбавлення волі на термін не менш як десять років.

                                           

Точні дані про втрати під час голодомору й досі не можуть назвати, вони варіюються від 4 до 9 мільйонів людей.

Третій голодомор, який влаштувала народам СРСР російсько-комуністична диктатура 1946—1947, був спричинений не так повоєнним неврожаєм, як спланованою акцією сталінського Політбюро з метою забрати в селян залишки зерна і продати чи подарувати його братнім режимам в соціалістичному таборі. Так 1946 з СРСР вивезено 350 тисяч тонн зерна до Румунії, у 1947 — 600 тисяч тонн зерна — до Чехословаччини, за тих два роки Польща отримала з Радянського Союзу 900 тисяч тонн хліба. А в Молдові, Бессарабії й південних областях України шаленів голод і лише за перше півріччя 1947 офіційно зареєстровано 130 випадків людоїдства.

         Цілих три голодомори пережила Україна! Померли мільйони людей! А український дух ще живий! Це доводить, що наша нація – це гідні люди.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.