Відкриваємо Україну для світу, як цивілізовану, культурну країну

08 травня 2014, 15:07
Власник сторінки
Художній керівник Київського національного академічного театру оперети
0
38

... роздуми...

У непрості для України часи кожен, хто любить цю країну, цінує її історію, культуру і віковічні надбання, хто хоче продовжувати жити і творити в ній, хто ідентифікує себе з поняттям «українська нація»,  має  усвідомити:  настав час єднання навколо єдиної мети – збереження та захисту Батьківщини. Країна сильна тоді, коли народ згуртований. Зрозуміла річ, що в усіх нас є певні розбіжності у думках і поглядах, однак головне – не розпорошуватися, не шукати відмінності, а триматися за спільне, за те, що важливе і дороге  кожному.  Не допоможе Україні ні Європа, ні, Америка, ні Росія допоки сам український народ не збагне, що вирішувати тільки йому, тільки йому знати як саме і з допомогою яких важелів будувати демократію – найвищу форму відповідальності.

Сьогодні Україна має показати світові, і перш за все, довести сама собі, що вона спроможна на нормальне життя, здатна самостійно вирішувати питання, використовуючи для цього власні ресурси, та визначати шлях, яким їй йти. При цьому всім нам потрібно тримати холодний розум, бути розсудливими та не вестися на відкриті провокації, залякування, обіцянки сусідів у наданні начебто такої необхідної для нас допомоги.

Я не хочу, щоб наші діти знали, що таке війна, і тільки від всіх нас батьків, не важливо  яку посаду ми займаємо, де народилися і де проживаємо, залежить яке майбутнє ми підготуємо нащадкам. Я щиро сподіваюся на нашу зрілість і розум, для того, щоб вирішити ситуацію, що склалася в Україні, мирним шляхом.

Як митець, представник культурної еліти, я прагну сьогодні єднати народ навколо спільної ідеї, навколо поваги і любові до всього українського і як писав Сосюра: варто показувати свою любов до України не тільки «…в годину щасливу і в радості мить», а у «годину негоди».

 

У квітні Національна оперета за підтримки Посольства Угорщини в Україні провела міжнародний проект «Кальман. Король оперети!» за участю вокалістів  Будапештського театру оперети і мюзиклу. З коментарів, які дала солістка  Будапештського театру Аніта Лукач для угорського видання «Szinhaz.hu», артисти взагалі не відчули напруженої політичної ситуації: «Спочатку ми боялися їхати. Однак українська сторона зробила наше перебування в Україні максимально комфортним і безпечним. У майбутньому ми сподіваємося на продовження тісної плідної співпраці».

 

Вже 15-го травня Національна оперета проведе концерт «Україна в піснях і романсах». Глядачі почують музику українських композиторів, які народилися в різних куточках України і творчість яких наповнена щирістю, любов’ю до Батьківщини, почуттям патріотизму та національної гордості.

 

На 31 травня –1 червня ми запланували проведення Другого міжнародного музичного фестивалю «О-ФЕСТ» і на даний момент отримали підтвердження від 14-ти країн-учасниць. Враховуючи, що 2014 рік в Україні – Рік Тараса Шевченка у концертній програмі фестивалю пролунає інтернаціональне виконання пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» артистами з країн-учасниць фестивалю. Українські вокалісти разом з представниками європейської та світової культурної еліти виконають найвідоміший твір великого Кобзаря, твори якого дійшли до нас через віки і звучать сьогодні мов пророцтво.  

 

Таким чином, організовуючи та проводячи сьогодні міжнародні проекти за участю гостей з різних країн, ми робимо інвестицію у майбутнє, і, в першу чергу, у розвиток туризму та інтернаціонального співробітництва. Ми відкриваємо Україну для світу, як нормальну, цивілізовану країну, знімаємо страхи і побоювання нав’язані ідеологічною війною, зацікавлюємо і заохочуємо гостей приїхати до нас ще раз.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.