Цінність однієї людини

04 квітня 2014, 06:43
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
32
Цінність однієї людини

"Якщо ми не дурні – треба розуміти, що насправді все людство, весь всесвіт, уся вічність є однією безмежною людиною."


Про неприпустимість звуження всеохопного поняття людини йдеться у листі Української Душевної спільноти до президента Фонду якісної політики М. Мінакова.


"У опублікованій в інтернеті бесіді з Віктором Котусенком Ви сказали, що «насправді не буває цінностей у однієї людини».

Оскільки бесіду було опубліковано 1 квітня, дозвольте вважати Ваші слова першоквітневим жартом з нагоди дня дурня.

Адже, якщо ми не дурні – треба розуміти, що насправді все людство, весь всесвіт, уся вічність є однією безмежною людиною.

Звісно, існують такі ціннісно викривлені інтелектуальні конструкції, як індивідофобія та соціальний фундаменталізм.

Індивідофоби віддають свій розум у рабство банальному страхові визнати найвищою цінністю себе, єдину безмежну людину; бояться, хоч, як всі люди, не можуть не вірити в себе, бути вірними собі, володіти собою.

Поняття соціального фундаменталізму узагальнює цілу низку вчень, які оголошують людину рабом всемогутнього суспільства, слабкою біологічною істотою, яка створена суспільством і зобов’язана служити суспільству, вклонятися йому, боятися його та принижуватися перед ним.

Ці містичні конструкції матеріалістів заважають розвитку людини і будуть деконструйовані в процесі триваючої революції людяності.

Існування нашої релігії є прямим доказом недосконалості Ваших слів, а отже, ми раді відкрити для Вас свій шлях одноосібного ціннісного зростання" - йдеться у відкритому листі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: критика,людина,релігія,віра,Відкритий лист,ФІлософія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.