«Псевдолитовський пейзаж» Лінаса Ляндзбергіса

05 грудня 2013, 18:26
Власник сторінки
0
35
«Псевдолитовський пейзаж» Лінаса Ляндзбергіса
Я ще не все тобі сказала, любий

У рамках виставки «Псевдолитовський пейзаж» художник Лінас Ляндзбергіс покаже понад 10 живописних полотен, у яких пейзажі у стилі доби Відродження поєднуються з яскравими мультимедійними «вставками».

Виставка триватиме від 14 грудня до 8 лютого. 

У своєму новому проекті Лінас пропонує подивитися на живописні ландшафти з метафоричної точки зору. Різка кольорова геометрія «вмонтованих» зображень створює ефект колажності.


Іронію його мистецького жесту підкреслюють назви робіт, які одночасно і створюють сюжетну напругу. Так, одна з робіт присвячена Теду Качинському, американському математику-анархісту, який майже 20 років надсилав поштою бомби вченим та керівникам підприємств, які експлуатують природні ресурси чи займаються розробкою комп'ютерних технологій. На картині ж «Я ще не все тобі сказала, любий» намальований коктейльний столик з келихом та кишеньковим пістолетом. А єдиними колоподібними об’єктами у роботі «Два апологети сучасного мистецтва в наукових колах» є німби.

У роботах Лінаса присутнє протистояння «розслабленої реалістичності» та кітчевих «візуальних вірусів». Живописні полотна проекту «Псевдолитовський пейзаж» могли б бути чудовими ілюстраціями до книги під назвою «Від епохи Відродження до Постмодерну». В результаті поєднання романтичних фонів та яскравих імплікацій пейзажі Лінаса передають атмосферу контрастної сучасності.

Виставка організована за підтримки Посольства Республіки Литви в Україні.

Лінас Ляндзбергіс – народився у 1965 році у Вільнюсі. У 1989 році закінчив Академію мистецтв. Працює у жанрі живопису, відеоарту, інсталяції та перформенсу. Член Спілки митців Литви. Учасник Литовської креативної спілки від 1999 року. Брав участь у більше ніж 30 групових та персональних виставках у різних країнах світу: Німеччина, США, Великобританія, Італія, Данія тощо.

Адреса: ст. м. Тараса Шевченка,

вул. Фрунзе 69

Контактна інформація:

044 591 13 69

095 245 78 81

zeh.gallery@gmail.com

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: виставка,галерея,художники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.