З двох зол

26 лютого 2012, 11:21
Власник сторінки
психолог
0
716

Не хотілось би торкатись тем пов’язаних з релігією, але останній тиждень в українському суспільстві ця тема набула шаленої популярності і не може не турбувати мене, як громадянку України.

      Не хотілось би торкатись тем пов’язаних з релігією, але останній тиждень в українському суспільстві ця тема набула шаленої популярності і не може не турбувати мене, як громадянку України. 

        Відомі та недуже відомі люди пишуть блоги, статі, обговорюють по телебаченню хто з московських святих отців більш не любить Україну ,та більш прихильно ставиться до Москви. Можливо наше суспільство обирає з двох не найкращих варіантів через те , що з дитинства чує прислів’я «з двох зол треба обирати менше»? Особисто мені більше подобається англійський варіант прислів’я «з двох зол не обирають жодного». Можливо українцям треба задати собі питання: «Чому історична спадщина нашого народу: Київсько-печерська лавра, Почаївська лавра знаходяться в руках церковної конфесії керівництво якої знаходиться в інший державі та є політично заангажованим стосовно української незалежності та права нашого народу на духовну самостійність?», і не перейматися стосовно  тих кого призначає Москва.

        Ні в якому разі я не хочу закликати до релігійної нетерплячості в українському суспільстві. За віросповіданням я православна християнка, але до жодної релігії чи конфесії я не ставлюся вороже. Хай конфесії інших держав будують на нашій землі свої храми і хоч таким чином служать Україні. Мені б хотілось в нашій країні бачити релігійно толерантне суспільство, але релігійно толерантне суспільство не повинно надавати можливість конфесіям інших держав відбирати історичну спадщину в українського народу.

        Як українку мене турбує окупація українських архітектурних пам’яток а як людину ,мене турбує те, що церква та політика йдуть поруч один з одним. Сподіваюсь колись це ганебне поєднання перестане існувати і до священика можна буде звертатися за порадою як до високоморальної людини, а не як до людини яка прагне служити не Богу і людям, а владі та грошам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.