А. Нобель як рекламіст

26 січня 2014, 13:29
Власник сторінки
0
164

Альфред Нобель- людина, винахід якої збентежив увесь світ...

Альфред Нобель як рекламіст

Альфред Нобель- людина, винахід якої збентежив увесь світ,адже давав можливість прокладати шахти,тунелі,будувати дороги та уможливлював навіть гасіння лісових пожеж…

Нобель винайшов нітрогліцерин, проводив експерименти з ним та шукав методи впровадження цього відкриття. У 1863 р. заявивши патент (на виготовлення та використання вибухових речовин), отримує  дозвіл на його виробництво і знаходить навіть необхідних інвестерів. Заснував підприємство «Нітрогліцерин АB» .Тож діяльність цієї людини неможливо переоцінити:він був підприємцем, удосконалив заходи безпеки виробництва, зберігання та  перевезення продукції,  ставив нескінченні досліди по вдосконаленню виробництва та навіть проводив рекламні випробування на німецьких шахтах ,заявивши про себе як рекламіст. Спочатку шахти  відмовлялися використовувати нітрогліцерин, як вибухову речовину, але після того як рекламні випробування на німецьких шахтах підтвердили гарну якість цієї вибухової речовини, то вона була запатентована.

З'єднавши  нітрогліцерин з  порохом, Альфред отримав прозору желеподібну речовину, вищої вибуховості, ніж динаміт. А саме гримучий холодець був запатентований у 1876 році.

Аби просувати динаміт на споживчий ринок  Нобель перетворився на комівояжера або як його назвали сучасники у найпрославленішого європейського бродягу,прагнучи до спілкування з людьми. . Рекламуючи свое відкриття, Альфред проводив публічні демонстрації  нової вибухової речовини, читав лекції про те,як вона працює . Нарешті вдача йому посміхнулася і він зміг досягти своєї мети. Винаходами Нобеля починають цікавитися все більше і більше людей, все це пояснюється тим,що він здійснював постійні прийоми на яких були не тільки інженери та директори заводів ,але і герої газетних хронік , міських пліток , проводив лекції,виявляв інтерес до інших учених і навіть розмовляв на багатьох мовах.

Тож у 1896 році завдяки наполегливій праці та великому потенціалу  існувало 93 підприємства, що випускали близько 66,5 тис. тонн вибухівки, включаючи всі її різновиди, такі, як бойові заряди снарядів і бездимний порох.

Альфред Нобель, шведський хімік-експериментатор і бізнесмен, винахідник динаміту та інших вибухових речовин, побажав заснувати благодійний фонд для нагородження премією свого імені,що принесло йому посмертну популярність.

Сьогодні Нобелівська премія є однією з найпрестижніших у світі і цим ми завдячуємо Альфреду Нобелю, адже саме завдяки йому та його важливій діяльності світ побачив багатьох відомих на весь світ людей, чия праця  заслуговує на повагу та робить значний внесок у розвиток науки та багатьох інших галузей діяльності.

 

Джерела:

автор О. Очкурова Г .Щербак Т. Іовлева «50 геніїв,які змінили світ»2004 р.

http://healthy-society.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=663&Itemid=53

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.