Меджибіж: фортеця та лицарі ФОТО та ВІДЕО

07 березня 2013, 22:58
Власник сторінки
Історик
0
641
Меджибіж: фортеця та лицарі ФОТО та ВІДЕО

«Стародавній Меджибіж» - історичний фестиваль, який традиційно, з року в рік, відбувається наприкінці серпня у Хмельницькій області. Це фестиваль з якого неможливо поїхати незадоволеним.

«Стародавній Меджибіж» - це фест, на який з нетерпінням чекають як його постійні учасники, так і ті, хто хоч раз на ньому побував. Цей фестиваль може стати з розряду незабутніх подій в році для кожної людини, якщо його відвідати.



Для нас, як гостей фестивалю, котрі вперше потрапили на таке дійсно, першим що спало на думку, було: «Вау, як тут класно». – Рицарські обладунки, пишні жіночі плаття – це неможливо описати, бо щоб осягнути всю повноту відчутих нами емоцій, які проймають відвідувачів фесту – треба поїхати, та побачити все на власні очі. 



Фортеця у Меджибожі розташована між річками Південний Буг і Бужок. Є однією з найбільших та найдавніших фортифікаційних споруд в Україні.

Перші укріплення на місці нинішньої фортеці були зведені ще в середині ХІІІ ст. В XIV ст. Меджибіж потрапив під владу литовських князів, і став королівським замком. В 1564 р. на території фортеці був збудований костел.

Поступово, з розвитком артилерії, фортеця втратила своє військове значення й перетворилася на замок-палац. 


   

Найбільшу публіку на фесті постійно збирали лицарські бої. Попри шалену спеку, біля місця проведення боїв завжди було багатолюдно. Чому б і ні? Таке видовище мало кого залишить байдужим, адже в деякій мірі можна себе відчути "римлянином в Колізеї" :) Дарма, що Меджибізька фортеця не Колізей. Тим паче, що з часів Цезаря та решти римських імператорів нічого не змінилося. Тут все по-справжньому. Досі для перемоги не найважливішу роль відіграє міць і сила бійця, а часом вони відступаюхитрістю і досвідом...




Окрім велетнів-лицарів, сюди приїжджає чимало митців і просто творчих особистостей. На меджибізькому фесті ми познайомились із неймовірно цікавою людиною – художником Дмитром Бабюком, який займається художнім мистецтвом. На фестиваль він приїхав із другом. Разом вони тут створювали 3-D малюнки та просто малювали в своє задоволення, як справжін вільні художники.




Наступний персонаж розповіді вразив нас не лише умінням ходити на "дерев'яних ногах" та закидати одну "ногу" на фантастичну висоту. Справжнє захоплення у нас викликало його підстрибування на одній нозі...






І, звісно, дівчата. А точніше - їхнє вбрання. Розмаїття вишуканих костюмів часом змушувало нас підсвідомо переноситися на кілька століть у минуле...


Загалом, перебувати на такому дійстві це справжній кайф. Кожен має змогу побачити у Меджибожі те, що зазвичай ми звикли бачити по телевізору. Крім того, на території фортеці існує чудовий музей. У його експозиції представлені численні археологічні експонати різних епох, картини, народне вбрання тощо. Проте, найбільше вражає експозиція присвячена Голодомору.

Таким чином, наша оглядова фотоекскурсія завершилась :)



Ті, кого цікавить, хто організовує це грандіозне дійство, можуть переглянути наступне відео:

Олег Погорілець - гість програми Ранок на Поділлі.

І наші спільноти в соціальних мережах: Фейсбук, ВКонтакте.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: фестиваль,битва,Літописці,Поділля Story,Петраш Ігор,Щур Сергій,Олар Котляревський,Меджибіж
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.