Зміни до податкового кодекса, щодо зменьшення суми податкових зобов’язань.

23 листопада 2016, 11:22
Власник сторінки
0
30

Зміни до податкового кодекса

Нещодавно внесено   зміни до Податкового Кодексу України ,а саме :

1) пункт 192.2 статті 192 доповнено абзацем такого змісту:

«Зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника оператора телекомунікацій в разі відмови абонента від передплачених, але не отриманих телекомунікаційних послуг, дозволяється при перерахуванні частини суми передоплати телекомунікаційних послуг у якості благодійної пожертви при виконанні благодійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента.».

Статтю 197 пунктом 197.23 такого змісту:

«197.23. Звільняються від оподаткування операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі.»

Доповнено абзац перший пункту 199.6 статті 199 після слів «проведення операцій, передбачених підпунктом 196.1.7. пункту 196.1 статті 196» фразою «та пунктом 197.23 статті 197».

Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового Кодексу України» (щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень) (далі – проект Закону України) розроблено з метою усунення податкового навантаження та запровадження в Україні ефективного і дієвого засобу для збору коштів на благодійні цілі.

Законодавець стверджує, що запропоновані Законопроектом зміни дозволять звільнити благодійні телекомунікаційні повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми і надасть можливість операторові телекомунікацій компенсувати податки, що були сплачені в момент отримання ним передплати від абонента.

Оскільки благодійні телекомунікаційні повідомлення будуть звільнені від оподаткування, що надасть можливість перераховувати на благодійні цілі всю заявлену абонентом телекомунікацій суму, та враховуючи популярність мобільного зв’язку і легкість здійснення пожертв, то саме цей вид здійснення благодійності має всі шанси стати досить популярним та справжньою альтернативою нерідко непрозорому та шахрайському стихійному збору коштів у благодійні скриньки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: податковий кодекс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.