Початок масових протестів лікарів

19 вересня 2017, 21:43
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
64

Сьогодні під стінами Верховної Ради зібрався багатотисячний мітинг українських лікарів.

Протягом останнього часу МОЗ нахабно ігнорував вимоги українських медиків, які хочуть мати соціальні гарантії та гідну зарплату, яка виплачується вчасно. Саме тому сьогодні в Києві відбулась попереджувальна акція протесту. Серед наших вимог – призначення Міністра охорони здоров’я, який особисто відповідатиме за реформування галузі. Уряд не хоче слухати медиків, тому вже більше року ми маємо в.о. Міністра пані Уляну Супрун, яка зі своєю командою руйнує залишки медицини, якав нас була.

Вона разом зі своєю командою проводить псевдореформу, головна мета якої – тримати контроль над бюджетними коштами, що виділяються на медицину. Ми вже бачили, як команда міністерства вміє розпоряджатись бюджетними коштами – скоро кінець 2017 року, а ми досі не бачили ліків, які нам мали поставити ще в 2016 році.

Саме тому наш мітинг не є політичним, вимоги перед МОЗом – соціальні. Лікарі хочуть отримувати гідну зарплату, без зрівняйлівки, як це відбувається зараз. Хіба професія лікаря гідна того, щоб зарплата була на рівні прибиральника чи сторожа? Очевидно, що ні. Саме тому наші протести будуть до того часу, поки МОЗ не почує нас.

Окремої уваги потребує підла поведінка Уляни Супрун, яка заявила, що мітинг є проплаченим, що лікарів змушують бути на ньому присутніми. Будучи особисто на ньому, з впевненістю заявляю, що учасники протесту – за власним бажанням, точніше через необхідність бути почутим зібрались в Києві щоб висловити своє обурення хибною політикою Міністерства.

Дуже образливо, що лікарів, які завжди самовіддано рятують життя українців, намагаються висміяти в очах суспільства. Проте, такі дії не зможуть зупинити нас, а тільки консолідують сили медиків. А наступні протести будуть масштабнішими, і відбуватимуться вони до того часу, поки МОЗ не виконає наші вимоги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.