МОЗ прагне дискредитувати українських медиків, які виходять на акції протесту

18 вересня 2017, 22:16
Власник сторінки
Пластичний хірург
0
74

Тисячі лікарів збираються на масові акції протесту в Києві, які очолюються медичними профспілками, які МОЗ прагне висміяти в очах суспільства.

Разом з початком осені активізовується також політичне життя в Україні. На цей час також припали масові акції протесту лікарів проти нерозсудливої політики МОЗу. Тисячі лікарів збираються на масові акції протесту в Києві. Ці протести очолили медичні профспілки.

Проте Міністерство охорони здоров’я намагається дискредитувати українських лікарів та медсестер, які незадоволені політикою МОЗу. Чиновники міністерства масово поширюють тези що акції  проплачені, а люди примусово звезені профспілками.

Складно повірити у логіку таких тверджень. Бо в українських медиків є всі підстави виходити на акції протесту.

По-перше: МОЗ не йде на соціальний діалог з медичними працівниками, які хочуть мати соціальні гарантії того, що їх завтра не звільнять та не викинуть на вулицю. Хіба реформа медицини має полягати в тому, що половину лікарень позакривають, а половину лікарів позвільняють? Очевидно, що ні. Але МОЗ не хоче чути лікарів – тому ті і виходять на акції протестів.

По-друге: перед працівниками сфери охорони здоров’я – приголомшливі заборгованості по зарплаті. За які кошти вони мають жити? В Міністерстві відмовляються усвідомлювати масштаб проблеми – тисячі лікарів змушені існувати з постійними затримками по зарплаті. Якби чиновники були б свідомі та не закривали очі на заборгованості по зарплаті, то ніхто не посмів би говорити, що акції є проплачені, а на них немає лікарів.

По-третє: МОЗ не виконує взятих на себе зобов’язань з постачання вакцин. Лікарі мають виправдовуватись перед людьми чому немає ліків, які закуповуються міжнародними організаціями. Та винуватцем цієї ситуації є МОЗ, яке свідомо погодилось на умови постачання медикаментів. Через це, досі ми не бачили половини ліків, які мали бути в Україні ще в 2016 році.

Як бачимо, причин для протестів у медиків є більш ніж достатньо. Але МОЗ надалі намагається ігнорувати думки українських лікарів. Проте, заяви, що на акції виходять різні маргінали – лише посилять протестний настрій медиків.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.