Безробіття українським медпрацівникам більше не загрожує!

13 вересня 2017, 09:50
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
0
63

Польща рятує медиків України. Там було спрощено процедуру оформлення документів для виїзду лікарів та медсестер для отримання робочого місця. От тільки хто ж тепер буде рятувати українських пацієнтів?

Через дії Кабінету Міністрів, які чомусь зараз називають медичною реформою, спільноту працівників закладів охорони здоров’я (і я тут не виняток) сколихнула дискусія про спричинене МОЗівськими «нововведеннями» безробіття. Дешеві відмовки міністерських бюрократів не мали жодного впливу на перебіг цього процесу. Ну яку притомну людину може переконати аргумент, що оскільки у законопроекті 6327 прямо не прописано, що значною мірою буде зменшено штат медичних працівників, Міністерство тут ні до чого? А потім чергова порція бруду, буцімто хороші лікарі роботу не втратять. А тих, хто втратить, нема чого жаліти, вони ж непрофесіонали.

Але тепер Польща, член Європейського союзу, відкриває свої кордони та заохочує наших лікарів та медсестер мігрувати. Хіба таке роблять для людей, в компетентності яких сумніваються? Не думаю.

А тепер погляньмо, що ми маємо в чистому вигляді на виході «реформаторського проекту» від МОЗу. Працівники медичної сфери втрачають гарантію свого працевлаштування. Перспектива росту заробітної платні – примарна. Градус недовіри, та навіть ненависті, серед пацієнтів зашкалює. Звичайно ж, МОЗ систематично підбурює населення проти лікарів в той самий час, коли сам створює більшість перепон для якісної робити медиків. Повсякчас бракує критично необхідних лікарських препаратів та обладнання. Чи лікарі мають їх самотужки закуповувати за ті копійчані подачки від держави, що звуться зарплатою?

Немає потреби вкотре нагадувати, що ставлення до нас, медичних працівників, закордоном разюче відрізняється. Там бути медиком престижно. Тому я не маю жодних сумнівів, що невдовзі стартує потужна хвиля міграції, що вимиє кваліфікованих кадрів з досвідом роботи з України. А пацієнти залишаться сам на сам з політичними амбіціями та убивчими ініціативами пані Супрун.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.