Військові не підтверджують інформацію Туки щодо обстрілів бойовиками позицій ЗСУ

03 квітня 2016, 15:08
Власник сторінки
0
292

Втім, військові вже не вперше спростовують інформацію голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Г.Туки щодо обстрілів бойовиками позицій ЗСУ з систем РЗВ "Град".

2 квітня 2016 року на своїй сторінці в Facebook голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив про загострення ситуації в Попаснянському районі Луганської області та обстрілах бойовиками позицій ЗСУ з використанням систем РЗВ "Град".

-Обстріли в Попаснянському р-ні: 82-мм, ДШК, ЗУ-2, Град. Втрат немає. З-за сильного вітру багато поривів електромереж. Працюють ремонтні бригади, -йдеться в повідомленні Туки.

У прес-центрі штабу АТО цю інформацію не підтверджують оскільки, як запевнив по телефону речник прес-центру АТО Віктор Шубець , у них даних про обстріли з «Градів» в тому районі немає.

http://press-centr.com/…/15803_Strilyali-z-Hradiv-chi-ni-In…

Втім, військові вже не вперше спростовують інформацію голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Г.Туки щодо обстрілів бойовиками позицій ЗСУ з систем РЗВ "Град".

Так, 23 грудня 2015 року на сайті Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з'явилося повідомлення, що близько 9:00 терористи з боку села Калинове (підконтрольне так званій «ЛНР») здійснили обстріл з реактивної установки «Град» міста Попасна. Три ракети лягли в районі вулиці Парусовка.

-Наразі інформація по постраждалих і руйнуваннях не надходила. Терористи, не зважаючи черговий етап Мінських домовленостей, вкотре грубо їх порушують, обстрілюючи регіон із важкого озброєння, - повідомив керівник Луганської обласної військо-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Примітно, що факти обстрілу Попасної з «Градів» не знайшли підтвердження у місцевих мешканців. За повідомленнями попаснян, обстріл 23 грудня був хаотичний, вівся не по житлових кварталах і жодних ракет в районі вулиці Парусівка не було помічено. Більше того, ситуація була спокійна і контрольована.

Зі свого боку ЗСУ теж спростували інформацію про обстріл Попасної з «Градів». Ранковий обстріл Попасної Луганської області бойовики здійснили не з "Градів", а з мінометів. Про це повідомив кореспонденту ТСН прес-офіцер 59-ї бригади.

За попередньою інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" бойовики тоді діяли згідно наказу одного зі своїх командирів на псевдо «Полтинник», який свого часу був заступником вбитого отамана Дрьомова, а зараз заявляє про свої наміри щодо керівництва козачим угрупуванням.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.