Введення у дію «соціального ліфту» в Україні

02 грудня 2015, 15:52
Власник сторінки
депутат міської ради Ужгорода
0
130
Введення у дію «соціального ліфту» в Україні
Виборчий кодекс стане механізмом введення у дію «соціального ліфту» в Україні

«Розквіт французів є засобом, а не метою. Мета - це Франція». Шарль де Голль

Світовий досвід доводить, що вибори – це часто ефективний механізм формування політичних еліт у державі, стартова платформа для нових перспективних політиків та дорога у забуття для інших – зрадників, пристосуванців, політичних «хамелеонів»...

Україна – молода демократична держава, яка заслуговує на найкращу у світі владу та найдієвіший менеджмент, бо вона єдина, бо вона Батьківщина! Розвиток України як незалежної суверенної держави за умов збереження її національних цінностей, захисту економічного та політичного суверенітету, власної соціально-культурної ідентичності, рівноправних та партнерських стосунків у відносинах з іншими державами має стати об’єднуючим завданням для всіх політиків, державних службовців, громадських діячів, для суспільства в цілому. Цьогорічні місцеві вибори стали перевіркою на готовність до змін у житті кожної людини, довели, що  у суспільстві наявна потреба у формуванні національної політичної еліти – патріотів держави, які можуть стати одним із головних чинників формування ефективної влади і розбудови незалежної України.

Новий закон про місцеві вибори обмежив конституційне право громадянина України бути обраним, оскільки зобов’язав його звертатися до певної політичної сили, яка має право брати участь у виборах та висувати кандидатів. З іншого боку, як ефективний інструмент підвищення активності політичних партій і політиків у міжвиборчий період, можна вважати статтю закону про підвищення прохідного бар’єру для політичних партій до 5%. А відсутність можливості для громадян проголосувати «проти всіх» призвело до відповідальнішого ставлення до політичного волевиявлення.  Вибори мера у два тури – забезпечили обрання кандидатів не відносною, а абсолютною більшістю голосів виборців. Не дивлячись на недоліки законодавства, до місцевих рад потрапили нові молоді депутати, які нестимуть відповідальність за розвиток області, району, міста, села. Сьогодні настав час відмовитися від популізму та перейти на прагматизм – реальні вчинки, справжнє місцеве самоврядування!
Якщо говорити про перспективи, то прийняття Виборчого кодексу посприяє систематизації виборчого законодавства та забезпечить стабільність виборчої системи держави, встановить єдині правила виборчого процесу для всіх, які й стануть механізмом введення у дію  «соціального ліфту»  на загальнодержавному та місцевому рівнях.  Кодифікація виборчого законодавства врегулює, окрім процедури проведення виборів і референдумів, процес утворення, організації та діяльності політичних партій, їх фінансування, завдяки чому функціонування політичних сил в Україні перейде із розряду формального до ідеологічного та практичного.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Україна,партії,еліта,#вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.