ДЕПУТАТСЬКА НЕДОТОРКАННІСТЬ СКАСОВАНО

14 липня 2015, 23:22
Власник сторінки
0
8153
ДЕПУТАТСЬКА НЕДОТОРКАННІСТЬ СКАСОВАНО

Усі фракції підтримали зняття недоторканності з депутатів

16.04.2000р. пройшов  всеукраїнський  референдум. Згідно оприлюднених  даних Центральної виборчої комісії, про результати голосувань, на сайті Центральної виборчої комісії, в референдумі прийняло участь 81,15% населення України , та було винесено для прийняття рішення народом України 4 питання про внесення змін до конституції, а іменно;

1.до статті 90 «Президент України може також достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо Верховна Рада України протягом одного місяця не змогла сформувати постійно діючу парламентську більшість. Проголосувало за 85% виборців
            2.до статті 80 про зняття депутатської недоторканності народних депутатів України Проголосувало за 89% виборців
            3.до статті 76 про зменшенням загальної кількості народних депутатів України з 450 до 300 Проголосувало за 90% виборців
            4. “Чи підтримуєте Ви необхідність формування двопалатного парламенту в Україні, одна з палат якого представляла б інтереси регіонів України і сприяла б їх реалізації, та внесення відповідних змін до Конституції України і виборчого законодавства?”, Проголосувало за 82% виборців.

 Народ України схвалив дані зміни та проголосували за внесення змін до конституції. Згідно ст. 95 ЗАКОНУ   УКРАЇНИ «Про всеукраїнський референдум» «Правові наслідки всеукраїнського референдуму за народною ініціативою
1. Результати народного волевиявлення на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою є остаточними та не потребують затвердження або схвалення будь-якими органами державної влади і є обов'язковими для виконання громадянами України, органами державної влади України, яких воно стосується та до повноважень яких віднесено.
2. Нова редакція Конституції України набирає чинності з дня оголошення Центральною виборчою комісією результатів всеукраїнського референдуму про схвалення нової редакції на всеукраїнському референдумі.
»

Також хочу добавити , що всі перевірки, імплементації та сумісність з конституцією питань, які виносяться на референдум, проходять виключно до винесення їх на референдум,  згідно ст. 22 п. 8. «Президент України, Центральна виборча комісія зобов'язані здійснювати перевірку щодо відповідності Конституції України, законам України питань, які пропонується винести на всеукраїнський референдум, зокрема, за народною ініціативою.»

Згідно «Стаття 93. ЗАКОНУ   УКРАЇНИ «Про всеукраїнський референдум» « Встановлення результатів всеукраїнського референдуму

п.6. Питання, винесене на всеукраїнський референдум, вважається схваленим (затвердженим), якщо за це проголосувало більше половини голосів учасників референдуму, що взяли участь у голосуванні.».

З сайту ЦВК "зазначене питання вважається ухваленим громадянами, оскільки за нього було подано більшість (вісімдесят дев’ять цілих і дев’яносто одна сота відсотка) голосів громадян України від числа тих, хто взяв участь у референдумі."

Одже уже 15 років в конституції України внесено зміни згідно результатів референдуму.

 Просимо Президента забезпечити контроль , щоб на офіційних сайтах України була висвітлена діюча Конституція , в редакції, за яку проголосував народ України, та провести перевірку чому Центральна виборча комісія нехтує результатами всеукраїнського референдуму, та  по даний час видавала 450 мандатів народних депутатів  , а не 300, як цього вимагає воля народу і конституція.

А що стосується депутатів , то я всім фракціям направив схожого листа . і всі фракції відповіли що підтримують зняття недоторканості тільки вони не знайшли порузуміння між усіма фракціями для прийняття цього рішення , якого вже прийняв народ. Всі фракції за , але  виконувати конституцію небудуть. Будуть дурити , що вони недоторкані.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: депутаты,Конституция,недоторканість,депутатська недоторканність,позбавлення депутатської недоторканності
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.