«Кандид, або Оптимізм» по-українськи.

04 листопада 2014, 01:04
Власник сторінки
1
186

В одноіменному романі Вольтера розповідається історія про молодого хлопака Кандида, який без особливого на те бажання залишає свій отчий дім, щоб пізнати світ, який є «найкращим з усіх можливих світів», за словами його вчителя метафізики, професора Панглоса.

Протягом усіх своїх мандрів Кандид стикається з жахливим реальним світом бідності, мародерствуючих армій, релігійних переслідувань, землетрусів і корабельних аварій, світом, де його нареченій, Кунегунді, солдати розпорюють живіт, попередньо зґвалтувавши, а самого Кандида продають у рабство. Увесь цей час професор-наставник Панглос, продовжує проповідувати, що це найкращий з усіх можливих світів, поки Кандид, в передсмертній агонії, нарешті, не задається питанням: «Якщо це найкращий з можливих світів, то які ж інші?» «Кандид» був своєрідною спробою Вольтера звільнити Європу з лещат розумового та інформаційного рабства професора Панглоса. Рабства, в якому сьогодні перебуває Україна. В країні, яку роздирає жахлива, нав'язана зовнішнім ворогом війна, існує ще одна, не меньш значуща загроза, загроза повного інформаційного зомбування та дезорієнтації населення продажними газетами, брехливими телеканалами та багаточисельною армією внутрішніх недолюстрованних паразитів. Усе це робиться тільки задля того, щоб і надалі поглибити дестабілізацію в країні та виставити патріотів-клоунами, а клоунів-патріотами. Розігрування такої брудної гри, йде на руку як олігархам так і силам, які займають відкриту та ворожу антиукраїнську, прокремлівську політику. Вони підступно та вороже намагаються маніпулювати свідомістю людей, стверджуючи, що це і є "найкращий з усіх можливих світів". Населенню потрібно виховати в себе залізну волю та мати чистий розум аби не допустити одурманювання лжеінформаторами різних пошибів та прорвати інтелектуальним цунамі брехливі дамби, зведенні зусиллями спільних ворогів України!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Олег Ляшко,радикальна парітя олега ляшка,Ляшко РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.