Що пообіцяв Володимир Миколаєнко

28 травня 2014, 09:15
Власник сторінки
Журналист
0
536

Є півтора року, щоб виправдати очікування, інакше ж, наступні вибори подарують Володимиру Миколаєнку зовсім інші емоції.

Ще рік назад в перемогу Володимира Миколаєнка на виборах мера Херсона мало хто вірив навіть в рядах рідної партії «Батьківщина». Але піврічний Майдан та повна дискредитація Партії регіонів вивела секретаря місцевої ради в лідери передвиборної гонки.

Людину, яка мала серед усіх кандидатів чи не найкращу репутацію, підтримало 49 тисяч херсонців.  

Миколаєнко переграв найближчого переслідувача Ігоря Семенчева на 31 тисячу голосів.

До повного занурення у мерську роботу залишається декілька днів – потрібно зібрати урочисту сесію міської ради, де Миколаєнко прийме присягу. 

В таємниці сьогодні ще залишаються кадрові призначення, заступники та інші рішення, але є й те, про що Миколаєнко не соромився говорити. Найцікавіше зібрано в його передвиборчій програмі. Вона має назву «Програма змін Володимира Миколаєнка». Це, перед усім,  - зміни в сфері житлово-комунального господарства.

«Планується вирішення проблеми безпритульних тварин, утилізації сміття,недостатнього водопосточання та водовідведення, вирішення проблем ліфтовогогосподарства, а також впровадження додаткового освітлення та наведення ладу взелених зонах Херсона», - так коротко описують програму в команді нинішнього мера. 

Назвати план Миколаєнка великим - важко, але, щоб обіцяне реалізувалося в життя, потрібно добряче попрацювати. 

Зелені зони

За словами Миколаєнка у Херсоні 173 гектари зелених зон, які він описує як «росте, та й годі». Отже, Миколаєнко пообіцяв зробити з цих територій цивілізовані парки, сквери та зони відпочинку.

Проблема безпритульних тварин

Найбільшу увагу переможець присвятив безпритульним тваринам. Миколаєнко розповідає, що на вулиці сьогодні знаходиться 14 тисяч нікому не потрібних тварин. 

«Я планую відкрити у Херсоні спеціальний притулок, який буде надавати допомогу 3 тисячам тварин на рік», - сказав Володимир Миколаєнко.

Утилізація. 

Щодня, заявляє Миколаєнко, у Херсоні вивозять 1740 кубічних метрів побутових відходів. Ось тут Миколаєнко нічого не пообіцяв, лише сказав, що вирішується питання щодо будівництва комплексу побутових відходів. Чи вирішиться – невідомо.

Освітлення. 

В 2014 році Миколаєнко пообіцяв освітити додатково ще 20 вулиць. Окрім цього, він збирається збільшити загальне освітлення міста на 23%

Ліфти. 

В поточному році мер пообіцяв модернізувати 565 ліфтів.  Окрім цього, буде повністю відновлено та запущено 45 комунальних ліфтів.

Водопостачання. 

Щоб підвищити якість питної води, команда Миколаєнка проведе реконструкцію 8 свердловин. В перспективі мер планує побудувати надсучасну станцію очищення води. 

На все це у Миколаєнко півтора роки, адже він обраний на позачергових виборах мера. Складнощі будуть вже під час «проведення» деяких питань через сесійний зал, де у мера відсутня стабільна більшість депутатів. «Зелений колір» і прийняття рішень –  це буде чи не найважчими кроками під час реалізації програми. 

Але, це вже особисті клопоти Миколаєнка. 

Є півтора року, щоб виправдати очікування, інакше ж, наступні вибори подарують Володимиру Миколаєнку зовсім інші емоції.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.